tiistai 11. tammikuuta 2011

Frendit, 2. kausi (1995-1996)

Teksti sisältää juonipaljastuksia!



Jaksot:
1. The One with Ross's New Girlfriend. Jakson aluksi Phoebe selostaa suoraan kameralla mitä aiemmin on tapahtunut Rossin ja Rachelin välillä. Ross esittelee kaikille uuden tyttöystävänsä Julien (Lauren Tom). Rachel yrittää kertoa Rossille tunteistaan tätä kohtaan, mutta ei pysty huomatessaan Rossin olevan onnellinen. Phoebe leikkaa Monican hiukset huonoin tuloksin. Chandler käy Joeyn suosittelemalla räätälillä, joka osoittautuu pervoksi ukoksi.

2. The One with the Breast Milk. Kaverukset ovat Benin lapsenvahteina. Ross kauhistuu, kun Phoebe maistaa pullotettua rintamaitoa. Monica ystävystyy Julien kanssa vastoin Rachelin tahtoa. Joey on töissä tavaratalossa hajuvesiesittelijänä. Jaksossa vilahtaa Emily Procter.


3. The One Where Heckles Dies. Monican ja Rachelin alapuolella asunut (jo ensimmäiselläkin kaudella nähty) herra Heckles (Larry Hankin) kuolee. Yllättäen hän on testamentannut asuntonsa yläkerran naapureilleen. Chandler on epätoivoinen ja ottaa taas yhteyttä Janiceen, mutta tämä onkin mennyt naimisiin ja on lisäksi raskaana. Phoebe ja Ross kinaavat siitä onko evoluutio totta.

4. The One with Phoebes Husband. Käy ilmi että Phoebe on aikoinaan mennyt naimisiin hyvän ystävänsä kanssa, kun tämä tulee pyytämään avioeroa. Samalla paljastuu salaisuuksia muistakin; Chandlerilla on kolme nänniä ja Joey on ollut aikuisviihde-elokuvassa.

5. The One with Five Steaks and an Eggplant. Chandler tapaa naisen joka soitti väärään numeroon. Kaverukset riitelevät rahasta, sillä Rachel, Phoebe ja Joey eivät ansaitse yhtä paljon kuin muut. Jakson lopussa Monica saa potkut työstään.

6. The One with the Baby on the Bus. Chandler ja Joey vahtivat Beniä, mutta unohtavat vauvan vahingossa bussiin. Monican tekemä piirakka aiheuttaa Rossille allergisen reaktion. Kahvilassa esiintyvä Phoebe joutuu väistymään ammattimuusikon tieltä.

7. The One Where Ross Finds Out. Chandler ja Monica lenkkeilevät. Rachel tunnustaa humalapäissään tunteensa Rossille. Dramaattisten hetkien jälkeen he päätyvät suutelemaan.


8. The One with the List. Monica etsii töitä. Rossilla on vaikeuksia valita Rachelin ja Julien välillä, joten pojat tekevät yhdessä listaa naisten hyvistä ja huonoista puolista. Juuri kun Ross on jättänyt Julien ja kaikki tuntuu olevan hyvin hänen ja Rachelin välillä, Rachel löytää listan ja suuttuu.

9. The One with Phoebe's Dad. Joulu. Phoebelle selviää asioita isästään. Saatuaan isän osoitteen hän ei kuitenkaan uskaltaudu sisään asti. Rachel on edelleen vihainen Rossille. Joululahjoja vaihdetaan.
Guntherin hahmo nimetään ja hän saa ensimmäisen repliikkinsä. Phoeben kotia ja isoäitiä näytetään ensimmäisen kerran.

10. The One with Russ. Monica tapailee ensimmäisellä kaudellakin nähtyä Fun-Bobbya (Vincent Ventresca). Osoittautuu että mies onkin hauska vain ollessaan kännissä. Hieman typerästi David Schwimmer esittää (kovasti maskeerattuna) Russia, Rachelin uutta poikaystävää. Joey saa roolin Päivien viemää -sarjasta tohtori Drake Ramorayna.

11. The One with the Lesbian Wedding. Carol ja Susan menevät naimisiin. Rachelin äiti tulee kylään.

12. The One with the Superbowl: Part 1. Joey saa ikioman stalkkerin (Brooke Shields). Phoebe esiintyy lapsille. Ross saa tietää Marcelin uudesta urasta. Eläintarhan työntekijää esittää Dan Castellaneta, joka tunnetaan paremmin roolistaan Homer Simpsonin äänenä.

13. The One with the Superbowl: Part 2. Kaverukset hengailevat Marcelin elokuvan kuvauspaikalla. Monica ja Rachel iskevät silmänsä Jean-Claude Van Dammeen, joka tosiaan esittää jaksossa itseään. Chandler törmää vanhaan koulukaveriinsa (Julia Roberts), jolle teki kouluaikoina ilkeän tempun. Ross tapaa vihdoin Marcelin. Mulle ei selvinnyt mistä kaksiosaisen jakson nimi tulee.


14. The One with the Prom Video. Monica lainaa rahaa Rossilta. Joey ostaa Chandlerille ruman rannekorun. Kaverukset katsovat vanhaa kotivideota. Rachelin ja Rossin välillä tapahtuu vihdoinkin.

15. The One Where Ross and Rachel... You Know. Joey ostaa poikien kämppään ison television ja kaksi tv-tuolia. Ross ja Rachel menevät ensimmäisille virallisille treffeille ja päätyvät muhinoimaan Rossin työpaikalla. Monica alkaa tapailla vanhempiensa ystävää tohtori Richard Burkea (Tom Selleck).

16. The One Where Joey Moves Out. Joey ja Chandler riitelevät ja Joey päättää lopulta muuttaa omaan asuntoon, koska hänellä on kerrankin siihen varaa. Ross, Monica ja Richard menevät isä-Gellerin syntymäpäiväjuhliin. He yrittävät pitää Monican ja Richardin suhteen salassa, mutta monen mutkan jälkeen päätyvät kertomaan asiasta. Monica joutuu myös kuuntelemaan vanhempiensa muhinointia. Ehdottomasti yksi tämän kauden hauskimpia jaksoja.

17. The One Where Eddie Moves In. Joeylla on uusi hieno asunto. Joey ja Chandler ikävöivät toisiaan, mutta eivät myönnä sitä. Chandler saa uuden kämppiksen, Eddien (Adam Goldberg), mutta käy ilmi ettei Chandlerilla ja Eddiellä ole juurikaan yhteistä. Phoebe kuvaa musiikkivideota.

18. The One Where Dr. Ramoray Dies. Sekä Monica ja Richad että Rachel ja Ross yöpyvät tyttöjen asunnolla. Chandlerille selviää, että Eddie on täysi sekopää. Joey suututtaa Päivien viemää -sarjan käsikirjoittajat ja hänen roolihahmonsa kuolee.

19. The One Where Eddie Won't Go. Chandler ei saa Eddiea muuttamaan pois. Joey joutuu rahapulassaan luopumaan uusista tavaroistaan, mutta Ross ostaa hänelle ison valkoisen muovikoiran. Chandler keksii lopulta keinon, jolla Eddiestä päästään eroon ja niin Joey muuttaa takaisin.

20. The One Where Old Yeller Dies. Rossia harmittaa, että hän ei ole tarpeeksi läsnä lapsensa kehittyessä. Joey ja Chandler viettävät aikaa Richardin kanssa, mutta ikäero tulee lopulta mukaan kuvioihin. Phoebelle selviää, että hänen äitinsä on suojellut häntä elokuvien surullisilta loppuratkaisuilta. Ben sanoo ensimmäisen sanansa.


21. The One with the Bullies. Kaksi miestä kiusaavat Rossia ja Chandleria kahvilassa. Monica ottaa rahapulassaan vastaan työn kahvilassa, jossa henkilökunta pukeutuu naamiaisasuihin. Phoebe menee tapaamaan isäänsä, mutta löytääkin veljensä Frankin (Giovanni Ribisi).

22. The One with the Two Parties. Kaverukset järjestävät Rachelille yllätyssynttärit. He joutuvat tosin järjestämään kahdet juhlat, sillä Rachelin vanhemmat eivät eronsa jälkeen mahdu samoihin kemuihin.

23. The One with the Chicken Pox. Phoebe sairastuu vesirokkoon. Phoeben vanha heila Ryan (Charlie Sheen) tulee lomalle laivastosta ja saa myös vesirokon. He sairastavat yhdessä Monican luona. Chandler saa Joeylle töitä työpaikaltaan, mutta Joeysta tuleekin ärsyttävä työkaveri.

24. The One with Barry and Mindy's Wedding. Aivan hillitön jakso, jossa Rachel, Ross, Monica ja Richard menevät Barryn ja Mindyn häihin. Rachel nolaa itsensä jälleen. Monica ja Richard keskustelevat lasten hankkimisesta. Chandler tapaa ihanan naisen netissä.


Näyttelijöiden stailaus on mennyt harppauksen eteenpäin jo edelliseen kauteen verrattuna. Joey on heti kättelyssä käynyt parturissa, mutta joitain karseita muotivirityksiä nähdään edelleen. Varsinkin Rachel esiintyy usein lantiofarkuissa ja napapaidassa. Tai sitten todella lyhyessä hameessa, jonka kanssa on mustat sukkahousut. Kammottavimpana jäi mieleen ruskeasta sametista oleva napapaita. Sen sijaan Courteney Cox on ehkä kauneimmillaan ikinä. Pienenä (oiskohan sarja tullut sitten ensimmäistä kertaa Suomessa) suosikkihahmoni olikin Monica, koska hän oli mielestäni kaikkein nätein.

Myös huumori ja hahmot ovat parantuneet huomattavasti. Toinen kausi on jo taattua tavaraa. Julia Robertsin ja Jean-Claude Van Dammen näkeminen saman jakson aikana oli huimaa. Varsinkin kun en muistanut heidän mukanaoloaan ollenkaan.

Tarinaan tulee mukaan ensimmäisiä kunnollisia juonenkäänteitä, kun Rachel ja Ross alkavat vihdoin seurustella, Joey muuttaa pois jätkien kimppakämpästä ja Monica alkaa seurustella Richardin kanssa. Tom Selleck tuo hienon lisän sarjaan. Myös Joeyn ura tohtori Drake Ramorayna on hauskaa seurattavaa. Frendit on päässyt kunnolla vauhtiin.

Viihdyin toisen kauden parissa paljon paremmin kuin ensimmäisen. Annan tälle kuitenkin vain neljä tähteä, koska tiedän että vielä parempaa on tulossa.


****
Frendit, 2. kausi (Friends, 1995-1996)
Creators: David Crane, Marta Kauffman
Pääosissa: Jennifer Aniston, Corteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, Tom Selleck.


---
Muita arvosteluja sarjasta:
Frendit, 1. kausi (1994-1995)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D