perjantai 10. joulukuuta 2010

A Single Man (2009)

George (Colin Firth) on menettänyt pitkäaikaisen miesystävänsä Jimin (Matthew Goode), tämän kuoltua auto-onnettomuudessa. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat yhteen päivään, jolloin George käy töissä, suree Jimiä, vierailee parhaan ystävänsä Charleyn (Julianne Moore) luona ja hautoo itsemurhaa.


Elokuva on muotisuunnittelija Tom Fordin esikoisohjaus ja sellaiseksi oikein onnistunut. Colin Firth oli roolistaan Oscar-ehdokkaana ja tekeekin oikein onnistuneen roolityön. Julianne Mooren esittämä Charley on ihastuttava hahmo. Häntä olisin seurannut mielelläni enemmänkin. Matthew Gooden esittämä Jim esitellään kovin pintapuolisesti ja jääkin ihan sivuhahmoksi. Nicholas Hoult esittää Georgen oppilasta - hahmoa, jonka olisi voinut jättää kokonaan pois.

Elokuva on kaunista katsottavaa ja näyttelijät taitavia. Oikeastaan suurin ongelma onkin se, että elokuvassa tapahtuu kovin vähän ja se on hieman tylsä. Onneksi kesto oli vain puolitoista tuntia. Loppuratkaisu oli mielestäni vähän tyhmä, tosin sentään edes vähän yllätyksellinen. Siitäkin olisi saanut vaikka miten suurta draamaa, mutta elokuvassa suosittiin kautta linjan pienieleisempää tyyliä. Kaiken hehkutuksen jälkeen leffa oli pettymys.


**
A Single Man (2009)
Ohjaus: Tom Ford
Pääosissa: Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode, Nicholas Hoult, Ginnifer Goodwin.

3 kommenttia:

  1. Oijoi, minä taas tykkäsin todella paljon :) Muutamat liian muotikuvaukselliset kohtaukset vähän häiritsivät, mutta tarinana tuo oli ihana, ja Colin Firth aivan loistava.

    VastaaPoista
  2. Minä rakastin tätä leffaa! Ostin tämän heti omaksikin ja Hoult oli mielestäni taas tosi tärkeässä osassa. Tämän leffan voisin katsoa uudestaan ja uudestaan ;O) Näin ne mielipiteet vaan eroaa, mutta hyvä niin!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D