torstai 25. marraskuuta 2010

Outi Pakkanen: Rakkaudesta kuolemaan

Outi Pakkasen dekkarit ovat tietääkseni tosi suosittuja, siksi tartuin sellaiseen minäkin. Mutta petyin. Tämä on tietysti vain yksi kirja siitä kaikesta mitä Pakkanen on kirjoittanut. Ja kirja on sentään vuodelta 1994, että ei ihan uusinta tuotantoa. Takakansiteksti kuitenkin lupaili jännittävää dekkaria, jota en kokenut lukeneeni. Tietysti takakansi ei välttämättä ole kirjailijan omaa käsialaa, että siinä kohtaa on moka käynyt ehkä jossain muualla. Mielestäni takakansitekstin tulisi kertoa tarinan lähtötilanne. Eli jos luvataan murha, sen tulisi tapahtua aika alkuvaiheessa. Kannessa luvatut kohtalokkaat juhlat ovat vasta kirjan puolenvälin jälkeen. Mälsää. Hahmot maalailevat suuria paljastuksia loppuun, mutta sitten ne ovatkin sitä luokkaa että joku on homo. Hohhoijaa.

Luin tämän kuitenkin nopeasti loppuun - lähinnä jotta pääsisin pian lukemaan jotain muuta.

2 kommenttia:

  1. Olen myös lukenut muutaman Pakkasen dekkarin, ja pettynyt. Teemat ovat epämääräisiä ja henkilöt valjuja. Välillä ihmetyttää miten helposti julkaisukynnys ylittyy kirjailijalla sen jälkeen kun jalka on saatu kustantamon oven väliin.

    VastaaPoista
  2. Jep, valjuja olivat henkilöhahmot tässäkin. Sen enempää en kuitenkaan lähde kritisoimaan, koska en tosiaan ole Pakkaselta lukenut muita kuin tämän yhden.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D