lauantai 20. marraskuuta 2010

Laskettu aika (2010)

Laskettu aika -komediasta tuli mieleen hiljattain näkemäni kotimainen Napapiirin sankarit. Ovathan molemmat tarina jätkien pieleen menneestä road tripistä. Laskettu aika oli tosin hauskempi.

Robert Downey Jr. esittää Peteriä, joka on matkalla kotiin. Vaimonsa Sarah (Michelle Monaghan) on kotona viimeisillään raskaana ja siksipä miehellä on vähän kiire. (Tosin Monaghanin feikkimaha on ihan liian pieni jos hahmonsa raskauden olisi tarkoitus olla loppupuolella...) Epäonnekseen Peter törmää lentokentällä Ethaniin (Zack Galifianakis), joka sähläyksellään järjestää heidät molemmat lentokieltoon. Muutamien mutkien jälkeen nämä toisilleen ventovieraat miehet päättävät lähteä yhdessä autolla matkaan. Pukumies-Peteriin verrattuna Ethan on kuitenkin onneton tunari, jolle sattuu ja tapahtuu. Matkasta tuleekin pitkä ja mutkikas.




Elokuva on pitkälti pääosamiesten varassa. Jos siis ei tykkää kyseisistä näyttelijöistä, ei tykkää koko leffasta. Heidän lisäkseen mukana on vain kourallinen sivuhahmoja. Mielestäni pääosakaksikko oli roolitettu erittäin onnistuneesti. Zach Galifianakis oli (lähes) yhtä hauska kuin Hangoverissakin. Miehen puolikkaat -sarjan fanittaminen oli hieno yksityiskohta.

Robert Downey Jr. suorastaan yllätti iloisesti. En ole aiemmin oikein tiennyt mitä mieltä olen kyseisestä näyttelijästä. Hän on ollut mielestäni vähän ärsyttävä, vaikka onnistuikin Sherlock Holmesina oikein mainiosti. Tässä leffassa tykkäsin. Tuli suorastaan sellainen olo, että pitäisiköhän katsoa taas Iron Manit...


Laskettu aika oli hauska ja dialogi oli todella onnistunutta. Elokuvasta tuli hyvälle tuulelle ja nauratti vielä jälkeenpäinkin. Leffa oli silti paikoin vähän tylsä. Joitain kohtauksia en ihan ymmärtänyt. Lähinnä sellaisia, joissa yhtäkkiä tapahtuukin jotain muka-koskettavaa, niin että soi ihan viulut taustalla. Tämän voisi ehkä ottaa sitten kotisohvalla uusintakatseluun, kun samalla voi taas tehdä jotain muuta, kuten kutoa sukkaa.

Tarkistettu fakta: Zach Galifianakis ei ole oikeasti ollut Miehen puolikkaat -sarjassa, vaan leffassa nähty pätkä oli kuvattu vain tätä elokuvaa varten.
Note to self: Eturivipaikat elokuvateatterissa on ihan perseestä.

(Traileri täältä.)

***
Laskettu aika (Due Date, 2010)
Ohjaus: Todd Phillips
Pääosissa: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D