torstai 28. lokakuuta 2010

Napapiirin sankarit (2010)

En halua haukkua uusia kotimaisia elokuvia. Suomi on pieni maa, jossa leffoja tehdään vähän ja niille on takuulla vaikeaa saada rahoitusta, yleisöstä puhumattakaan. Kotimaiset elokuvat eivät vaan ole viime vuosina tarjonneet montaakaan pätkää, joka olisi meikäläistä kiinnostanut. Yhden käden sormet riittävät laskemiseen.


Napapiirin sankarit on monessa kohtaa oikeasti hauska elokuva. Tekijät ovat onnistuneet vangitsemaan jotain todella oleellista suomalaisuudesta. Silti se oli myös paikoin tylsä ja muistin taas miksi katson suomalaisia leffoja niin harvoin. Kotisohvalla tämä toimisi ehkä paremmin, koska samalla voisi vaikka neuloa. Mistä tulikin mieleeni; koska pohjoisessa on pirun kylmä, esiintyi elokuvassa paljon kauniita (kirjo)neulevaatteita.

Pisteet myös siitä, että se tyttö joka oksensi taksiin, oli erittäin aidonoloisesti kännissä.


***
Napapiirin sankarit (2010)
Ohjaus: Dome Karukoski
Pääosissa: Jussi Vatanen, Pamela Tola, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Kari Ketonen.

2 kommenttia:

  1. Hehahaha, hyvä teksti xD
    Moni leffabloggari on tämänki käyny kattomassa, piru kun tuntuu ettei itellä oo taas aikaa mihinkään kivaan vaikka mieli tekis.
    Toiset on hehkutellu tätä niin hauskaksi, että lämmitti mieltä sun kommentti "parempi ehkä kotisohvalla", joten jos teatteriin ei nyt viikonloppuna ehdi, ei jää harmittamaan. Niin paljoa. Ehkä :D

    Mulle Pääkkönen on ikusesti Salkkareiden Saku.

    VastaaPoista
  2. Heh, itse olin ihan myyty :). Mietin tosin että vaikuttaako ihastumiseeni alun alkaen alhaiset odotukset elokuvalle. Hauskaa oli kuitenkin ja nauraa räkättelin ääneen, mitä harvemmin tullut harrastettua nykyään elokuvissa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D