torstai 11. marraskuuta 2010

Blade Runner (1982) (Final Cut)

Tämä on siis tosiaan yksi Mark Strongin lempielokuvista (klik ja klik). Eikä Markin leffamaku selvästikään käy yksiin omani kanssa.

Elokuva tapahtuu tulevaisuudessa, olikohan se nyt vuodessa 2019... Harrison Ford on Blade Runner, jonka tehtävä on etsiä neljä replikanttia, ihmisenkaltaista robottia. Juuri muuta en sitten elokuvasta tajunnutkaan.


Tässä viesti kymmenen vuotta vanhemmalle itselleni: Kun olet katsonut kaikki omituiset taide-elokuvat, katso Blade Runner uudestaan. Ehkä sitten ymmärrät mistä siinä on kyse.

Leffa oli kyllä ihailtavan mielikuvituksellinen, se on varmasti ollut ilmestyessään jotain ennennäkemätöntä ja ihan sujuvasti sen jaksoi katsoa alusta loppuun. Ja Harrison Ford on ollut oikein komea. Kas näin, olemme saaneet kasaan ehkä huonoimmat mahdolliset perustelut sille, miksi annan leffalle jopa kaksi tähteä. Harrastelijabloggarin etuoikeuksia. :)


**
Blade Runner (1982)
Ohjaus: Ridley Scott
Pääosissa: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Daryl Hannah.

4 kommenttia:

  1. Itsekkään en erityisesti ensimmäisellä katselukerralla avautunut tälle leffalle, mutta kun toisen kerran tämän katselee niin kyllä se siitä sitten parantui kun ymmärsi mitä tapahtui. :--) On kuitenkin ehkä hieman liian tapahtumaton ja pitkä makuuni.

    VastaaPoista
  2. Itse kyllä annoin vähän kovemmat pisteet, mutta ei tämä minun silmissänikään miksikään mestariteokseksi yllä. Ihan hyvä leffa kylläkin.

    VastaaPoista
  3. Katso leffa uusiksi muutaman vuoden päästä ja saatat olla ihan eri mieltä :) Loistava elokuvahan tämä on!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D