perjantai 8. lokakuuta 2010

Mantsurian kandidaatti (2004)

(Osa Liev Schreiber -teemaviikkoa.)


Jep, leffan nimi on tosiaan dvd:n kannessa kirjoitettu eri tavalla kuin muissa lähteissä...

Mantsurian kandidaatista jää päälimmäiseksi mieleen sana outo. Se on niin täynnä salaliittoteorioita, että pelkäsin loppuratkaisun liittyvän vähintään avaruusolioihin. Se olisi ollut se helppo tapa (tyyliin Tieto) päättää tarina. Onneksi näin ei ollut. Lopussa langat saatiin kurottua yhteen.




En erityisesti pidä pääosassa olevasta Denzel Washingtonista. Varsinkin kun roolihahmonsa oli vähän rassukka. Meryl Streep sen sijaan on yleensä hyvä kaikessa mitä tekee, niin tässäkin. Liev Schreiber on vuonna 2004 ollut vielä kovin siloposkinen laiheliini nykyiseen olemukseensa verrattuna. Mies tekee tässä hienon roolityön.



Schreiberin ja Streepin hahmojen äiti-poika -suhde meni lopussa vähän oudoksi. Elokuvan loppuratkaisu oli typerä muutenkin. Lähinnä Schreiberin hahmon kohtalo tuntui huonosti perustellulta. Leffa pysyi kuitenkin mielenkiintoisena alusta loppuun ja karismaattiset näyttelijät pelastivat paljon. Alla oleva traileri on täältä.


***
Mantsurian kandidaatti (The Manchurian Candidate, 2004)
Ohjaus: Jonathan Demme
Pääosissa: Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Jon Voight, Vera Farmiga.

1 kommentti:

  1. Denzel on sellainen vakiomies, häneen voi luottaa ja Book of Elissä mies oli tosi hyvä. Mantsurian kandidaatti oli minulle tuttu 70-luvun versiona joten tämä toi piristän ja nykyaikaisen tvistin tuttuun tarinaan, Liev oli tässä huikea...

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D