lauantai 25. syyskuuta 2010

Salt (2010)

Salt on minun makuuni lähes täydellinen toimintaelokuva. Ai että sitä menoa oli kiva katsoa!
Teksti ei sisällä spoilereita.



Elokuvan nimirooliin oli alunperin kiinnitetty Tom Cruise, joka vetäytyi projektista tehdäkseen Knight and Dayn. Ja katsoja kiittää! Cruisen Tomppa ei näyttelijänä vetoa muhun mitenkään. Sen sijaan Angelina Joliessa oli paljon enemmän munaa.


Olen (tietysti) nähnyt Jolien jossain leffassa aiemminkin, muistikuvat vain ovat kovin hataria. Girl Interrupted ja Lara Croft ovat jo vanhoja asioita. Tajusin siis vasta nyt miten upea nainen on kyseessä! Angelina Jolie on hyvä näyttelijä, timmissä kunnossa, karismaattinen, täydellinen toimintasankari ja ehkä maailman kaunein nainen. You go girl! Yllättävää kyllä, tämän leffan nähtyäni olin melkein enemmän vaikuttunut Jolien kuin Liev Schreiberin mukanaolosta, vaikka jälkimmäinen on sentään yksi lempinäyttelijöistäni. Schreiberilla tulee tietysti aina olemaan paikka sydämessäni (Wolverine. Taking Woodstock! Uhma!!), mutta kyllä sinne yksi Angelinakin mahtuu.


Jolie on tässäkin elokuvassaan tehnyt suurimman osan stunteistaan itse. Muutenkin hän on kovin fyysinen näyttelijä. Esimerkiksi loppupuolen kohtaus jossa se-yksi-jota-en-nyt-tässä-paljasta pääsee hengestään Saltin käydessä hänen kimppuunsa niiden kettinkien avulla, oli pirun upeaa.


Schreiber oli aivan mahtava roolissaan ja nautin pääosanäyttelijöiden välisestä kemiasta täysin siemauksin. Elokuvista Rakkautta vain ja 2012 tuttu sympaattinen Chiwetel Ejiofor oli myös nappivalinta. Ainoastaan Saltin puolisoa esittänyt August Diehl oli ärsyttävän vaatimattoman oloinen kaveri.


Olen nyt ollut katsomassa Saltin jo kahdesti. Ensimmäisellä kerralla tempauduin tarinaan täysillä ja olin välillä ihan pihalla juonenkäänteistä. (Kerrankin tarrasin miestäni käsivarresta sihisten hänen korvaansa "siis mitä v*ttua!?".) Loppu yllätti minut täysin. Ollessani katsomassa leffaa toisen kerran, tajusin että loppuratkaisu oli ihan itsestäänselvyys. Tyhmä mikä tyhmä. :)


Episodi-lehti povasi Saltista uutta Bourne-sarjaa, enkä panisi ollenkaan pahakseni. Leffan loppukin jäi sopivan avoimeksi. Mielummin katselen Angelina Jolie'a kolmen elokuvan verran kuin Matt Damonia yhdenkään.


****
Salt (2010)
Ohjaus: Phillip Noyce
Pääosissa: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Corey Stoll.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D