tiistai 21. syyskuuta 2010

Pientä säätöä (2009)

Dvd:n kannessa lukee "Jotain annettavaa ja The Holiday -elokuvien ohjaaja/käsikirjoittajan uutuus". Sen lisäksi monet ovat elokuvaa kehuneet ja onhan tässä sentään Meryl "16 Oscar-ehdokkuutta" Streep. Mutta siitä huolimatta Pientä säätöä on huono elokuva.


Streep on kaunis, kuten aina, ja hoitaa hommansa ihan mallikkaasti. Alec Baldwinista en ole tykännyt koskaan ja Steve Martinista vielä vähemmän. Silti porukan ärsyttävimmät olivat ne lapset!

Streep ja Baldwin esittävät siis pariskuntaa, joka on eronnut kymmenen (tai jotain sinne päin) vuotta sitten ja joilla on kolme lähes aikuista lasta. Ja nyt isillä ja äidillä alkaa olla sutinaa. Lapsia on siis kolme. Kolme! Lapsien ajatukset kulkevat leffassa niin samoja linjoja, että rooliin olisi riittänyt ihan hyvin vain yksi lapsi. Kolme lasta vetistelemässä kollektiivisesti, koska äiti ja isi on eronnut sata vuotta sitten. Lapsista vanhin on 27-vuotias, joka vetäytyy pikkusisarusten kanssa sänkyyn vollottamaan. Anna mun kaikki kestää.


Elokuvan perhe ei muutenkaan vaikuttanut aidolta ja lapset olivat teennäisiä. On inhottavaa tajuta katsovansa näyttelijöitä esittämässä perhettä. Olisivat ottaneet Perheen jalokivestä mallia.

John Krasinski sivuroolissaan oli ainoa aidosti hauska asia koko elokuvassa.


**
Pientä säätöä (It's Complicated, 2009)
Ohjaus: Nancy Meyers
Pääosissa: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, John Krasinski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D