perjantai 17. syyskuuta 2010

Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos

Kirjan päähenkilö on Heli, pitkään naimisissa ollut nainen, teini-ikäisen tytön äiti. Helin ja miehensä parisuhde on täysin kuralla. Suurin ongelma tuntuu olevan se, ettei mies halua seksiä. Tosin hiljalleen valottuu, että se onkin vain seurausta jostain muusta. Eikä aikaakaan, kun suhde alkaa rakoilla pahasti.

Härkösen teksti on erikoista mutta ymmärrettävää. Tarina oli alkupuolella hieman puuduttava ja samaa kuviota toistettiin. Nainen haluaa seksiä ja yrittää sitä aivan väärin keinoin. Molemmat osapuolet ovat suhteessa ihan yhtä pihalla. En kuitenkaan harkinnut kirjan lopettamista kesken, sillä halusin tietää miten jutussa käy. Mielenkiintoisia juonenkäänteitä alkoi tulla kirjan loppupuolella. Ja melkein heti sen jälkeen se loppui. Kuin seinään. Siitä olin aika hämmentynyt. En pitänyt loppuratkaisusta.

Härköseltä olen aiemmin lukenut kolumneja, keittokirjan Sopan syvin olemus, sekä romaanin Loppuunkäsitelty. Niitä kaikkia voin suositella enemmän kuin tätä kirjaa. Seuraavaksi täytyy tsekata Heikosti positiivinen, joka kiinnostaa aihepiirinsä puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D