torstai 8. heinäkuuta 2010

Rosetta Kivi: Pomo on pahin

Rosetta Kivi on töissä pohjoismaisessa yrityksessä, jonka nimi on Tombola. Hänen pomonsa Preben on ärsyttävä, naurettava, lapsellinen, typerä ja älyttömän vaativa. Maailman kammottavin pomo. Kivi on kirjoittanut aiheesta alunperin blogissa, jonka pohjalta tekstit on koottu yksiin kansiin.

Takakannessa kirjaa verrataan Bridget Jonesiin ja Amerikan Psykoon. Jälkimmäinen vertaus on erittäin kaukana totuudesta, tällä ei mielestäni ole mitään tekemistä Amerikan Psykon kanssa. Bridget Jonesin tyyliä tässä sitä vastoin on, tosin Helen Fieldingin kirjat ovat paljon onnistuneempia niin tarinankerronnan kuin huumorinkin osalta.

Kiven teksti on ihan hauskaa ja helppolukuista. Prebenin toilailut ovat vähintäänkin mielikuvituksellisia. Teksti on blogimuodossa: alussa päivämäärä ja lopussa lukijoiden kommentteja. Kirjassa ei ole varsinaisesti tarinaa, joka kulkisi pisteestä A pisteen B kautta pisteeseen C. Niinpä tämä olikin sopivaa välipalaluettavaa aina muiden kirjojen välissä, eikä pudonnut kärryiltä vaikka kirja jäi joksikin aikaa kesken. Ihan mukavaa ja kevyttä kesälukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D