sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Piina (1990)

Luin vähän aikaa sitten Stephen Kingin kirjan Piina, johon tämä elokuva perustuu. Tarinassa kirjailija Paul Sheldon (James Caan) joutuu auto-onnettomuuteen. Hänet löytää autostaan sairaanhoitaja Annie Wilkes (Kathy Bates). Annie vie kirjailijan kotiinsa toipumaan ja pian käy ilmi, että Anniella on muutama ruuvi pahasti löysällä. Paul huomaa olevansa Annien vankina. Annie polttaa Paulin uusimman käsikirjoituksen ja pakottaa tämän jatkamaan edellistä kirjasarjaansa.


Elokuva on jännittävä ja mielenkiintoinen, ennen kaikkea mahtavien näyttelijöiden ansiosta. James Caan hoitaa hommansa mallikkaasti ja Kathy Bates on aivan mahtava Annie Wilkes. Eipä ihme, että hän sai roolistaan Oscarin ja Golden Globen.


Tykkäsin leffasta tosi paljon. Kirja on kuitenkin vielä niin tuoreessa muistissa, että se hieman häiritsi. Elokuva oli vaan niin erilainen. Monia asioita oli tehty eri tavalla ja käsikirjoittajat olivat myös keksineet paljon ihan omasta päästään. Elokuva ei myöskään ollut niin karmiva kuin kirja. Joitain pahimpia juttuja oli jätetty pois. Kirjassa Annie nimittäin katkaisee Paulilta toisen jalan kirveellä ja ajaa eräänkin poliisin pään päältä ruohonleikkurilla.

Eli jos tykkäät lukemisesta, niin lue mielummin kirja. Se on vielä parempi kuin elokuva.

****
Piina (Misery, 1990)
Ohjaus: Rob Reiner
Pääosissa: James Caan, Kathy Bates.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D