maanantai 22. maaliskuuta 2010

Toy Story (1995)

Taas yksi aukko poistunut sivistyksestä, kun oon nähnyt Toy Storyn. Se olikin ihan kelpo seikkailu, mutta ei vedonnut muhun mitenkään erityisesti. Tätä on kuitenkin hehkutettu klassikoksi ja ties mitä. Mun mielestä lasten leffoista puhuttaessa esimerkiksi Leijonakuningas tai Tuhkimo on klassikko, mutta ei ihan välttämättä tämä. Valitettavasti mulla ei ollut vaihtoehtoina muuta kuin katsoa tämä suomeksi puhuttuna. Alkuperäiset äänet olisivat ehkä saattaneet nostaa elokuvan pisteitä.

Tarinassa seikkailevat Andyn lelut olivat ihan hauskoja. Naapurin ilkeän pojan lelut sitä vastoin olivat oikeasti vähän pelottavia. Tai jos olisin pieni, olisin pelännyt niitä oikeasti. Buzz Lightyear identiteettikriisinsä kanssa oli leffan hahmoista paras.


Toy Storylle on tehty kaksi jatko-osaa, joista jälkimmäinen on vasta tulossa leffateattereihin. Voisin ehkä olla kiinnostunut kuitenkin näkemään nekin, koska Madagascarin ja Ice Agen tapauksissa pidin jatko-osista ensimmäistä enemmän. Saattaisi päteä tähänkin.


***
Toy Story (1995)
Ohjaus: John Lasseter
Pääosissa (äänet): Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn.

2 kommenttia:

  1. Tykkään tästä ihan hirveästi. Ihan parasta huumoria. Sitä jatko-osaa en ole nähnyt. Mutta varmasti sekin on katsottava joskus.

    VastaaPoista
  2. Toy Story 2 on - jos mahdollista - jopa parempi kuin ykkönen :) Tykkään näistä molemmista ihan hupsuna, ja 3-vuotias tyttärenikin ihastui niihin niin, että Buzz Lightyearista tuli hänen suurin suosikkinsa.

    Suville, että ehdottomasti kannattaa siis katsoa kakkonen.

    Minä odotan kovasti sitä kolmosta. Nämä kun on juuri sopivaa katsottavaa meikäläisen ikäiselle... ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D