keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Elämä on ihanaa (1997)

Melvin Udall (Jack Nicholson) on oman napansa ympärillä pyörivä pakkoneurooseista kärsivä kirjailija. Hän vihaa kaikkea ja kaikkia. Etenkin naapurissa asuvaa homotaiteilijaa (Greg Kinnear) ja tämän koiraa. Ainoastaan lähiravintolan tarjoilija Carol (Helen Hunt) on siedettävä. Melvinin arki ajautuu sivuraiteille, kun hänet pakotetaan huolehtimaan naapurinsa koirasta.

Oon katsonut tämän joskus ensimmäisen kerran noin 15 vuotta sitten. Tuolloin muistan pitäneeni Greg Kinnearia söpönä. Nyt totesin, että se blondattu tukka on hirveä.

Katsoin Elämä on ihanaan muistin virkistykseksi, koska jostain syystä sekoitan tämän elokuvaan Anna hyvän kiertää. Näillä kahdella on tuskin muuta yhteistä kuin genre, kolmisanainen suomennos, sekä Helen Hunt. Muistelin nimittäin että Elämä on ihanaassakin Huntin poikaa esittää Haley Joel Osment, mutta se oli juuri se toinen leffa. Ja se toinen on siis mulla vielä katsomatta. Enkä ole ihan varma oonko nähnyt sitä koskaan. Ehkä joskus 15 vuotta sitten....

Enivei. Elämä on ihanaa on ihan kiva draamapätkä, jossa on pirun hyvät näyttelijät. Loppupuolella tarinankerronta laahaa liikaa. Eikä leffa ole ollenkaan niin upea, kuin mitä suomennoksesta voisi jotenkin olettaa.

Jack Nicholson on helvetin hyvä. Jos roolissa olisi kuka tahansa vähemmän karismaattinen, olisi vaikea kuvitella miksi Carol rakastuu Melviniin. Btw, mitä nää on nää nimet?! Äijä on Melvin Udall ja koira on Verdell. Ihan hirveitä!

Ps. Suomennos sotkee tämän leffan mielessäni myös elokuvaan Kaunis elämä (La vita è bella), varsinkin koska en ole nähnyt sitäkään.


***
Elämä on ihanaa (As Good as It Gets, 1997)
Ohjaus: James L. Brooks.
Pääosissa: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Yeardley Smith.

2 kommenttia:

  1. Hah - minulla vielä mennyt aina sekaisin Anna hyvä kiertää-leffa, You Can Count On Me-leffaan. Mukaan kum vielä heitää vuoden 1946 leffan Ihmeellinen on elämä niin johan on pieni elokuvankatsoja sekaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TOTTA! Elämä on ihanaa, Kaunis elämä, Ihmeellinen on elämä. Aaaargh!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! :D