sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kasvattitytön tarina (1999)

Jane Austenin kirjaan perustuva filmatisointi Fanny Pricesta (Frances O'Connor), joka otetaan köyhästä perheestään kasvattilapseksi rikkaan tädin luo. Lopulta Fanny rakastuu serkkuunsa Edmundiin (Jonny Lee Miller).

Vika on ehkä tarinassa tai sitten vain näyttelijävalinnoissa. Oon nähnyt Kasvattitytön tarinasta kaksi versiota, eikä sykähdytä. (Toisessa Billie Piper ja Blake Ritson.) Tähän versioon on otettu myös oudon komediallisia elementtejä.

Fanny on munaton ja Edmund vielä munattomampi. Vaikka Holmes NYC:n myötä oon oppinut pitämään Jonny Lee Milleristä, ei hänestä ole romanttisiin miespääosarooleihin. (Siitä huolimatta hän oli kertaalleen Edmundin lisäksi myös Mr Knightley.)

Embeth Davidtz on todella kaunis. Lindsay Duncan tekee hienosti kaksoisroolin. Alessandro Nivola on juuri sopivan ällöttävä vaaleissa kiharoissaan. James Purefoy on ihana. Hugh Bonneville on yksi leffan valopilkuista höpsössä roolissaan.



**
Kasvattitytön tarina (Mansfield Park, 1999)
Ohjaus: Patricia Rozema.
Pääosissa: Frances O'Connor, Jonny Lee Miller, Embeth Davidtz, Alessandro Nivola, Lindsay Duncan, James Purefoy, Hugh Bonneville, Victoria Hamilton, Justine Waddell, Sophia Myles.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D