tiistai 11. elokuuta 2015

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Vaarallinen tehtävä -elokuvasarja saattaa olla yksi niitä harvoja leffasarjoja, joka paranee edetessään. Tämä uusin, eli sarjan viides, on erittäin viihdyttävä kokonaisuus. Tom Cruise ei varsinaisesti kuulu suurimpiin suosikkeihini, mutta edukseen on sanottava että toimintaleffoihin hän sopii (jossei sitten juuri muuhun). Ja onhan tuo viiskymppinen ukko erittäin hyvässä kunnossa ikäisekseen, että hattua nostan.

Pääpahista esittää Sean Harris, jolla on toki tarvittavat ulkoiset ominaisuudet. Karismallaan hän ei varsinaisesti varasta show'ta. Ruotsalaisnäyttelijä Jens Hultén pelottavana Vinterinä on mies paikallaan.

Kuitenkin pahisleirin liepeillä liikkuvaa agenttinaista Ilsaa esittävä ruotsalainen Rebecca Ferguson on ehdottamasti sarjan uusista kasvoista ilahduttavin. Ilsa on kova mimmi, joka ei turhia surkuttele vaan tarttuu toimeen. Ja pistää siinä sivussa monelle miehelle luun kurkkuun. Ilman että rakastuu jokaiseen vastaantulevaan (tai alentuu pakollisiin seksikohtauksiin, mitä toki tässä sarjassa ei juuri tapahdu muutenkaan). Ilsa on ehdottomasti kova mimmi ja yksi upeimpia naishahmoja mitä oon toimintaleffoissa nähnyt vähään aikaan. Lisäksi hienosti nimetty; Ilsa Faust.
   Rebecca Ferguson on ottanut pääosanaisen isot saappaat loistavasti omakseen. Ehdottomasti näyttelijä josta toivon kuulevani lisää.

Jeremy Renner komppaa Tomppaa mukavasti. Ilokseni Simon Peggin roolihahmo oli kirjoitettu entistä isommaksi. Hahmoon tuli syvyyttä ja Pegg sai lisää ruutuaikaa. Hyvä niin, Pegg on loistava. Tom Hollander on aina iloinen näky.

Tarina on yhtä yliampuva ja epärealistinen kuin aina ennenkin. Ja visiitti Wienin oopperatalon Turandotissa oli mukavaa. Saavat tehdä näitä leffoja lisääkin, kyllä kiitos!

Ps. Tomppa ei edelleenkään vanhene. Tom Cruise on nyt 53-vuotias. Rinnalleen castattu Rebecca Ferguson 31-vuotias.




****
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)
Ohjaus: Christopher McQuarrie.
Pääosissa: Tom Cruise, Simon Pegg, Jeremy Renner, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin, Ving Rhames, Sean Harris, Jens Hultén, Simon McBurney, Tom Hollander.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Vaarallinen tehtävä (1996)
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)
M:i:III (2006)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D