lauantai 22. elokuuta 2015

Hornankattila (1997)

Steve: "Stanley Matthews was playing First Division football when he was fifty."
Paul: "I'll bet you any money you like you're not playing First Division football when you're fifty."
Steve: "Well, no. It's the smoking."
Paul: "It's not the smoking, Steve. It's the crapness."


Uusi opettaja Sarah (Ruth Gemmell) rakastuu työkaveriinsa Pauliin (Colin Firth), joka on supersuosittu oppilaiden ja näiden vanhempien keskuudessa. Ongelmana on vain se, että Paul rakastaa Arsenalia enemmän kuin mitään muuta.

Leffa perustuu Nick Hornbyn samannimiseen kirjaan. (Olen sitä joskus lukenutkin, sillä Hornbyn tyyli on mahtavaa, vaikken ole pätkääkään kiinnostunut jalkapallosta.) Elokuva on mielenkiintoinen kurkistus fanittamiseen ja tarjoaa Hornbyn tyyliin hauskaa dialogia. Mark Strong on loistava sivuroolissaan Paulin parhaana kaverina. Elokuvana tämä ei ole kuitenkaan mitään sellaista, mikä nostaisi sen keskiverto romcomien yläpuolelle.

Mielenkiintoinen fakta #1: Kirjailija Nick Hornby tekee cameoroolin vastustajajoukkueen valmentajana.

Mielenkiintoinen fakta #2: Mark Strong on oikeastikin Arsenal-fani. Castingeissa hän joutui hetken vakuuttelemaan Hornbya asiasta, sillä tietysti kaikki rooliin pyrkivät väittivät samaa.

Mielenkiintoinen fakta #3: Tämä on ensimmäinen elokuva, jossa Colin Firth ja Mark Strong näyttelevät yhdessä. Sen jälkeen niitä on ollut ainakin Pappi lukkari talonpoika vakooja, Before I Go to Sleep, sekä Kingsman: Salainen palvelu.






***
Hornankattila (Fiver Pitch, 1997)
Ohjaus: David Evans.
Pääosissa: Colin Firth, Ruth Gemmell, Mark Strong.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D