sunnuntai 23. elokuuta 2015

Edge of Tomorrow (2014)

Maailmanloppua maalailevat avaruusolennot ovat tuhoamassa Maapalloa. Tom Cruise on kokematon pr-mies, joka joutuu rintamalle ja kuolee. Vain huomatakseen elävänsä samaa päivää uudestaan ja uudestaan.

Ideahan ei siis sinänsä ole mikään uusi, mutta se on silti onnistuttu toteuttamaan pirun viihdyttävästi. Edge of Tomorrow on toiminnantäyteinen pläjäys, täynnä yllättäviä juonenkäänteitä. Ehkä kaikkein yllättävintä oli se, että elokuva on välillä myös hauska.

Tomppa vetää hyvin. Alussa oli virkistävää vaihtelua nähdä hänet kaverina, jolla ei todellakaan ole tilanne hallussa. Tarinan edetessä Tomppa alkaa asettua tutumpiin saappaisiin. Ja voi että miten mahtavia action-naisia hänen rinnallaan nykyisin nähdäänkään! Oon aina tykännyt Emily Bluntista, eikä hän petä tälläkään kertaa. Näkisin häntä mielelläni enemmänkin toimintarooleissa, sillä tässä leffassa Emily Blunt on upea! Brendan Gleeson on hyvä yrmeänä kenraalina.

Scifi ei ehkä ole ihan sitä ominta genreäni, mutta viihdyin tämän parissa mainiosti. Toki vihollinen oli kovin kasvoton ja loppupuolella räiskintään alkoi jo turtua. Mutta mitäs pienistä.



"Oommää vähän reenannu tätä roolia varten."

****
Edge of Tomorrow (2014)
Ohjaus: Doug Liman.
Pääosissa: Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton, Charlotte Riley.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D