perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kingsman: Salainen palvelu (2014)

Oon odottanut Kingsmania jo hyvän tovin. Koska tässä on lempinäyttelijäni Mark Strong, lempiohjaajani Matthew Vaughn, sekä käsikirjoittajana (Vaughnin kanssa) Jane Goldman. Ja tosiaan Vaughn-Goldman -yhdistelmä on aiemmin tehnyt puhtaita timantteja (esim. Tähtisumua, The Debt, Kick-Ass). Siksi mulla oli tietysti odotukset tooodella korkella, mistä johtuen hieman petyin.

Vaughn taitaa toimintakomedian ja on Kingsmanissakin elementissään. Elokuva on hauska ja etenkin viihdyttävä. Colin Firth on kuin kotonaan tällaisessa herrasmiesroolissa. Mark Strong on loistava (tarvitseeko sitä edes mainita, heh) ja roolinsa on ilahduttavan iso. Pääosassa nähtävä nuori Taron Egerton on oikein vakuuttava ja uransa saa varmasti tämän myötä lisää nostetta. Michael Caine istuu aloillaan suurimman osan ruutuajastaan ja tekisi tällaisia rooleja varmasti vaikka unissaan. Pienessä mutta tärkeässä sivuroolissa nähdään loistava Geoff Bell.

Sen sijaan pääpahiksena nähtävä Samuel L. Jackson tuntuu eksyneen täysin väärään paikkaan. Selvästi elokuvan suurin heikkous. Liioitellun koomiseksi yritetty puhetapa ei naurata. Kill Bill -elokuvien tyylinen naiskätyri oli mielenkiintoinen lisämauste.

Tarina yllättää useaan otteeseen. En uskoisi sanovani näin nähtyäni Kick-Assin, mutta väkivaltaa oli välillä jo liikaakin. Varsinkin siinä massamurhakohtauksessa, joka sijoittui kirkkoon.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin. Tyylikäs elokuva. Matthew Vaughn istuu korkeimmalla pallilla edelleen.





****
Kingsman: Salainen palvelu (Kingsman: The Secret Service, 2014)
Ohjaus: Matthew Vaughn.
Pääosissa: Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Geoff Bell.

1 kommentti:

  1. Kick-Assista enemmän väkivaltaa? Huh huh. Siinäkin määrä välillä käy kiusallisen suureksi. Mutta jos en tätä tule katsoneeksi, niin ainakin tuo The Debt. Sinäkin kerran kehut sitä ja siinä kaksi suurta suosikkiani Helen Mirren ja Jessica Chastain.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D