maanantai 23. huhtikuuta 2012

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus (2011)

Uusi Tintti ei ole varsinaisesti huono elokuva. Se ei vaan saanut minua innostumaan. Animaatio on huikean hienon näköistä. Laatuun on sillä osastolla satsattu kautta elokuvan, aina sivuhahmoja ja taustoja myöten. Ääninäyttelijöistäkin pidin ja seikkailua elokuvasta löytyy yllin kyllin.

Vaikka leffa on hienon näköinen ja täynnä vauhtia, se tarjoaa lopulta hyvin vähän mitään mielenkiintoista. Reissuun lähdetään heppoisin perustein. Tintti vaikuttaa lähinnä yliuteliaalta pikkupojalta, eikä itseäni jaksanut kiinnostaa pienoismallista löytynyt arvoitus.

En tiedä Tintti-sarjakuvista juuri mitään muuta kuin tunnetuimmat hahmot. Siksi elokuvaa katsoessa hämmensi päähenkilön ikä. Tintti on omillaan asuva toimittaja, joka kantaa asetta. Kuitenkin ulkonäkönsä puolesta hän voisi olla mitä tahansa kymmenen ja kahdenkymmenen ikävuoden väliltä.
   Elokuva on ilmeisesti suunnattu noin 12-14 -vuotiaille. Ikäraja on Suomessa K12, eikä leffa väkivaltaisuutensa puolesta olekaan tarkoitettu ihan perheen pienimmille katsojille. Paikoitellen Tintin seikkailut on suorastaan toimintaelokuva, sillä poikkeuksella että päähenkilö on nuori poika. Joitain tarinan juonenkäänteitä kuitenkin väännettiin rautalangasta. Ihan kuin katsojia pidettäisiin aivan idiootteina ja samalla saatiin myös Tintti vaikuttamaan hieman yksinkertaiselta.

Ja miksi, oi miksi pitää jo leffan lopussa povata jatko-osaa?! Aargh, mä en kestä näitä.


**
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus (The Adventures of Tintin, 2011)
Ohjaus: Steven Spielberg.
Pääosissa (äänet): Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D