tiistai 11. lokakuuta 2011

Kolme muskettisoturia (1993)

Voi että tätä leffaa tuli penskana katsottua. Jokaisella kavereistani oli oma suosikkimuskettisoturinsa. Omani oli muistaakseni Charlie Sheenin esittämä Aramis. Voi elämä...

Näin vuosia myöhemmin leffan katsominen tuntuu vähintäänkin nostalgiselta. Koomisuus on muuttunut pääasiassa tahattomaksi, mutta elokuva oli edelleen oikein viihdyttävää katsottavaa. Oliver Plattin roolisuoritus on kestänyt aikaa. Hän oli edelleen positiivisessa mielessä hauska. Kiefer Sutherland ja Charlie Sheen hoitavat hommansa hyvin, vaikka käsikirjoitus herättääkin toisinaan myötähäpeää. Porukan ärsyttävin on ehdottomasti Chris O'Donnellin esittämä D'Artagnan. Tarinan pahiksina nähdään mm. Tim Curry ja Michael Wincott. Ällöttävää kardinaalia esittävä Curry on kuin luotu pahisrooleihin. Femme fatalena Rebecca De Mornay. Vasta nyt bongasin Paul McGannin kaksoisroolissa.


***
Kolme muskettisoturia (The Three Musketeers, 1993)
Ohjaus: Stephen Herek
Pääosissa: Kiefer Sutherland, Charlie Sheen, Chris O'Donnell, Oliver Platt, Tim Curry, Rebecca De Mornay, Michael Wincott.

5 kommenttia:

  1. Mä niiiin rakastin tätä leffaa skidinä. Oma suosikkini oli Sutherlandin Athos, vaikka nuori Sheen olikin namu. Kammottaa ajatus siitä kohta valkokankaille ilmestyvästä uus-versiosta.

    VastaaPoista
  2. Mutta uusi versiohan on pakko nähdä, osittain just siksi, että oon aiemmin tykännyt tästä niin paljon. Muskettien maailma kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
  3. Marja: Koitin päästä blogiasi tarkastelemaan, mutta sain eteeni viestin ettei minua ole kutsuttu sitä lukemaan. Olisiko semmoinen kutsu mahdollista saada vai olenko saanut syystä jota en tiedä porttikiellon blogiisi?

    VastaaPoista
  4. Tuoppi: Marjan blogi heitti mullekin tuon saman. Jospa siellä on "remontti" käynnissä tai jotain. Odotellaan... :)

    VastaaPoista
  5. No joo, kyllä sen uudenkin sitten käy katsomassa, vaikka kuinka valittaa... mutta otan erittäin skeptisen asenteen :).

    Tuoppi & Tiina: Jesh, saikkupäivät innostivat tekemään blogin remppakunnostuksen... en tajunnut sen olevan niin hermoja raastavan pitkä projekti, että olisin laittanut siitä ennakkoviestiä blogiin. Kiva, kun joku kuitenkin lukee :).

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D