lauantai 2. heinäkuuta 2011

Laululintu (1998)

Nuori nainen (Jane Horrocks), jota kaikki kutsuvat lempinimellä LV, asuu kammottavan äitinsä (Brenda Blethyn) kanssa. LV kaipaa edesmennyttä isäänsä ja äidin kanssa he ovat tyystin eri maailmoista. Äiti kiertää baareissa ja on epätoivoisen kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta. LV reagoi tilanteeseen puhumattomuudella ja kuuntelemalla vanhoja äänilevyjä. Sattumoisin LV osaa laulaa ja jäljitellä entisaikojen tähtien lauluääniä. Hänen lauluaan kuulee sattumalta esiintymisiä järjestävä Ray (Michael Caine) ja niin ujosta tytöstä aletaan tehdä tähteä. Mutta kaikki ei tietenkään mene ihan putkeen.

Tarina on mielenkiintoinen ja pääosanaiset aivan mahtavia. Lahjakas Jane Horrocks tosiaan esittää kaikki laulunsa elokuvassa itse. Brenda Blethyn on ihanan kamala äiti. Mukana menossa nähdään myös Ewan McGregor ja Jim Broadbent (takatukassa!). Tämän katson toistekin.



****
Laululintu (Little Voice, 1998)
Ohjaus: Mark Herman
Pääosissa: Jane Horrocks, Brenda Blethyn, Ewan McGregor, Michael Caine, Jim Broadbent, Philip Jackson.

2 kommenttia:

  1. Horrocks on aivan uskomaton tässä. Mä luulin ensin, että se Judy Garland -kohtaus tuli pakosti jostain nauhalta.

    VastaaPoista
  2. Tiesin jo elokuvaa katsoessani Horrocksin laulavan itse. Ja mahtavaa, että se mainittiin lopputeksteissä, ettei jää epäselväksi. Hienosti veti kyllä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D