sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat (1969)


Rakastuin tähän elokuvaan täysin. Vuonna 1969 Paul Newman ja Robert Redford ovat olleet komeita poikia. Butch Cassidy ja Sundance Kid muodostavat elokuvassa mahtavan parivaljakon ja näyttelijät hoitavat roolinsa hienosti. Kidin naisystävää esittävä Katharine Ross täydentää porukan mukavasti.

Tämä on ehdottomasti paras koskaan näkemäni lännenelokuva. Huumori upposi meikäläiseen täysin ja leffassa oli sopiva ripaus romantiikka. Erittäin viihdyttävä paketti, jota täydentää Burt Bacharachin musiikki. En olisi ikinä odottanut Raindrops Keep Falling On My Head -kappaleen löytyvän tästä elokuvasta. Musiikki oli yhdistetty tarinaan todella onnistuneesti ja South American Getawaysta tuli suosikkini. Leffan soundtrack löytyy muuten Spotifysta, jos kiinnostaa kuunnella.

Mielenkiintoinen fakta: Elokuva oli aikoinaan näyttelijä Sam Elliottin valkokangasdebyytti. En olisi ikinä miestä tunnistanut, on sen verran vuosien varrella muuttunut.

Mielenkiintoinen fakta 2: Sam Elliott ja pääosanaista esittävä Katharine Ross menivät sittemmin naimisiin, mutta eivät tavanneet vielä tämän elokuvan kuvauksissa.





*****
Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)
Ohjaus: George Roy Hill
Pääosissa: Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross, Sam Elliott.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D