tiistai 7. kesäkuuta 2011

Rakkautta New Yorkissa (2010)

Elokuva monenlaisista ihmiskohtaloista kaupungissa, joka on suunnilleen joka toisen romanttisen komedian tapahtumapaikkana. Elokuvan nimi Rakkautta New Yorkissa on kieltämättä persoonaton, mutta kertoo tarinasta kaiken oleellisen. Alkuperäinen nimi Happythankyoumoreplease olisi varmasti suomalaisille liian hankala.


Elokuva on näyttelijä Josh Radnorin esikoisohjaus. Hän esittää itse pääosaa ja on vastannut myös käsikirjoituksesta. Leffassa nähtiin muutenkin vähemmän kuluneita Hollywood-kasvoja ja tarina alkoi mukavana pienenä New York -elokuvana. Valitettavasti vain se ei lähtenyt alun jälkeen juuri kehittymään. Suurimman osan elokuvasta mietin, että "milloin tää alkaa?", kunnes sen peitti ajatus "milloin tää loppuu?". Jonkinlaista draamaa olisin kaivannut enemmän ja loppuratkaisussa moni asia jäi kesken.

Josh Radnor on kyllä söpö ja yllättäen Malin Akerman on miltei parasta koko elokuvassa. Zoe Kazanin ja Pablo Schreiberin esittämä pariskunta oli harvinaisen epäkiinnostava. Leffaseurana olleen kaverini kanssa ihmeteltiin dvd-kannen kuvia, joissa Radnor ja Akerman ovat ihan erinäköisiä kuin elokuvassa. Radnorilla oli siis alusta loppuun asti ajamaton parta, eikä Akermanin hahmolle kasva hiukset. Heidät oli kuin siistitty kantta varten. Myös ikäraja K15 on ihan liian korkea.

Edit: Valtion elokuvatarkastamon sivuilta selvisi, että itse elokuvan ikäraja on 3, mutta jonkin extramateriaalin takia dvd:n ikäraja on 15.


*
Rakkautta New Yorkissa (Happythankyoumoreplease, 2010)
Ohjaus: Josh Radnor
Pääosissa: Josh Radnor, Malin Akerman, Kate Mara, Zoe Kazan, Tony Hale, Pablo Schreiber.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D