sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Aladdin (1992)

Katsoin tämän legendaarisen Disney-piirretyn suomeksi puhuttuna, sillä leffa tuli taannoin telkkarista. En itse asiassa muista koskaan nähneeni tätä alkuperäisillä äänillä. Vesa-Matti Loiri on ihan mahtava Henki, vaikka kaikissa äänirooleissa on kautta elokuvan sama ongelma; puheesta on välillä vaikeaa saada selvää. Aladdinin ääni oli ehkä vähän ärsyttävä.

Elokuvan tarina on ihan mielenkiintoinen, mutta toteutus ei ehkä Disneyn parhaimmistoa. Pääpari rakastuu kovin heppoisin perustein, Aladdin valehtelee Jasminelle minkä kerkeää ja tarina etenee omituisin harppauksin. Itämainen tunnelma, hauskat sivuhahmot ja - jälleen kerran - upea Alan Menkenin musiikki tekevät elokuvasta kuitenkin kiehtovan. Elokuva on paikoin hieman pelottava, että en suosittele ihan perheen pienimmille. En tiedä leffan ikärajaa - veikkaisin seitsemää.


****
Aladdin (1992)
Ohjaus: Ron Clements, John Musker
Pääosissa (äänet): Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin.

2 kommenttia:

  1. Ai tää tuli telkkarista, damn kun missasin! Muistan käyneeni tsekkaamassa tän teatterissa silloin joskus pienempänä :) Enkä mäkään oo nähnyt alkuperäisillä äänillä ikinä.. Ei mikään paras Disney (moraaliltaan tosiaan välillä vähän epäilyttävä), mutta viihdyttävä.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän sitä nykysin kattoo tarinasisältöä näissä hiukan kriittisin silmin, mutta nostalgipisteet vie voiton, visuaalisesti aivan ihana! Mie taas tykkään Aladdinin äänestä, se on erikoinen :D Taitaa tänki saaminen DVD;nä olla tänä päivänä vähän kortilla (vai liekö se juhlajulkasu ollu ja menny?)
    Leffan alkubiisi (Yöt Arabian) on yks parhaista<3

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D