torstai 3. maaliskuuta 2011

Peacock (2010)


John Skillpa (Cillian Murphy) on hyvin arkipäiväinen kaveri. Hän asuu yksin äitinsä hänelle jättämässä talossa ja käy joka päivä töissä pankissa. Johnilla on kuitenkin arkirutiini, josta naapurit eivät tiedä. Joka päivä, kotinsa seinien suojissa, hän pukeutuu Emmaksi. Emma siivoaa, laittaa Johnille aamiaista ja pakkaa tälle eväät töihin. Eräänä päivänä talon ohi kulkeva juna suistuu raiteiltaan, suoraan Johnin takapihalle. Paikalle ryntäävät hätääntyneet sivulliset löytävät Emman ja luulevat tätä Johnin vaimoksi. Soppa on sitä myöden valmis ja Johnin mielenterveys alkaa rakoilla entisestään.


Olen tiennyt Cillian Murphyn olevan hyvä näyttelijä, mutta viimeistään tämä elokuva todistaa sen. On tietysti älytöntä, ettei kukaan tunnista Johnia ja Emmaa samaksi henkilöksi, mutta Murphy tekee hahmoista hienosti erilaiset. By the way, luulin etukäteen elokuvan kertovan transvestiitista, mutta kyseessä on siis jakautunut persoonallisuus.

Oikeastaan kukaan sivuhahmoista ei nouse erityisesti esille. Susan Sarandon tekee varmaa työtä, kuten aina. Ellen Page on jälleen ihan sympaattinen ja Josh Lucas on vanhentunut komeasti. Jo Keith Carradinen näkeminen kylmäsi - sen verran hyytävän roolin hän teki aikoinaan Criminal Mindsissa.

Elokuvan loppuratkaisu oli hyvä, mutta viimeinen kuva hämmensi. En ihan ymmärtänyt mitä sillä yritettiin katsojalle viestittää. Tarina oli mielenkiintoinen alusta loppuun, suosittelen lämpimästi. Jo pelkästään Murphyn roolisuorituksen vuoksi. Traileri löytyy täältä.



****
Peacock (2010)
Ohjaus: Michael Lander
Pääosissa: Cillian Murphy, Susan Sarandon, Ellen Page, Bill Pullman, Josh Lucas, Keith Carradine.

1 kommentti:

Kiitos kun jätät kommentin! :D