tiistai 22. maaliskuuta 2011

Flightplan (2005)

Tämän dvd:n voitin taannoin Leffapyhäkön arvonnasta.

Jodie Foster on Saksassa asuva perheenäiti. Miehensä kuoltua hän matkustaa pikkutyttönsä kanssa Yhdysvaltoihin järjestämään hautajaisia. Lentokoneessa äiti nukahtaa ja herättyään tyttöä ei löydy mistään. Etsintöihin osallistuu lopulta koneen henkilökuntakin - muun muassa jonkinlaista vartijaa esittävä Peter Sarsgaard ja kapteeni Sean Bean - mutta tyttö on kateissa. Naiselle kerrotaan, ettei hänen mukanaan ole mitään pikkutyttöä ollutkaan.


Lähtöidea on mielenkiintoinen, mutta elokuva osoittautuu köykäiseksi ja loppuratkaisu ennalta-arvattavaksi. Jodie Fosterista en ole koskaan erityisesti pitänyt. Peter Sarsgaardin stailaus oli totaalisen epäonnistunut. En ole nähnyt montaakaan elokuvaansa, ja mua häiritsee suunnattomasti se miten samanlainen ääni hänellä ja John Malkovichilla on! Sean Bean pelasti paljon, Sean Bean univormussa pelasti todella paljon.

No mutta, tulipahan katsottua.


**
Flightplan (2005)
Ohjaus: Robert Schwentke
Pääosissa: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, mäkin katoin tän just reilu viikko sitte, mut en oo ehtiny vielä kirjottaa aiheesta :D Mulle jäi kyllä ihan eri fiilikset. En oottanu elokuvalta yhtään mitään, mutta seurasin sitä lopulta niin intensiivisesti, etten tajunnut edes ajatella että loppuratkaisu olis mahdollinen :D Tai oikeastaan en halunnu ajatella. Välttelen nykyään liikaa aivojen käyttöä leffoja katsottaessa, ettei kaikkea arvais etukäteen. Sarsgaard on ihana ja Sean Bean samoin, mut jälkimmäinen ei musta sovi millään tollasiin rooleihin.

    VastaaPoista
  2. Heh, hauskaa miten eri mieltä ollaan! Mun mielestä Sean Bean oli just hyvä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D