perjantai 25. maaliskuuta 2011

Black Swan (2010)


Todella vaikuttava elokuva, joka mietityttää vielä seuraavanakin päivänä. Hienosti tehty. Selvästi viiden tähden arvoinen, vaikka siinä olikin joitain asioita joista en pitänyt. Portman on ehdottomasti Oscarinsa ansainnut ja muutkin näyttelijät onnistuivat hyvin. Elokuva on hieno kuvaus baletin maailmasta, vaikkakin suorastaan inhorealistinen. Jotkut ällöttävimmät kohtaukset saivat kääntämään katseen pois. Paljon tapahtumista jätettiin katsojan tulkinnan varaan. Sai itse päättää miten haluaa nähdä tietyt asiat, mikä oli ihan mukavaa sinänsä.


Seksiä elokuvassa oli yllin kyllin, että vähemmälläkin olisi tehty asiat selväksi katsojalle. Myöhemmin kuulin, että kahden naisen välinen seksikohtaus oli tehty, jotta saataisiin mieskatsojia houkuteltua katsomaan baletista kertovaa elokuvaa.

Tämän voisi joskus katsoa uudestaan, vaikka olikin aika rankka kokemus. Ehkä kotona, siten voi kelata pahimmat kohtaukset... Elokuva oli yllättävän pelottava ja ihan aiheellisesti K15. En suosittele kaikkein herkimmille katsojille.


Tuo taustalla heikosti näkyvä miestanssija on todellisuudessa Natalie Portmanin kihlattu.

*****
Black Swan (2010)
Ohjaus: Darren Aronofsky
Pääosissa: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder.

3 kommenttia:

  1. UPEA elokuva, todellakin. Ja K15 ei tosiaan ole yhtään liikaa.

    VastaaPoista
  2. Kirjoitin juuri itsekin tästä leffasta omaan blogiini, käypä kurkkaamassa jos kiinnostaa :) Hyvä elokuva!

    VastaaPoista
  3. Kyllä kyllä, hieno elokuva.
    TJ: Kävin. Kiitos blogivinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D