torstai 24. helmikuuta 2011

Vaarallinen suhde (1987)

Dan Gallagher (Michael Douglas) viettää onnellista elämää vaimonsa ja lapsensa kanssa. Perheen ollessa muualla Dan kuitenkin sortuu syrjähyppyyn uuden työkaverinsa Alexin (Glenn Close) kanssa. Pian käy ilmi, että Alex on vaarallisen omistushaluinen. Nainen alkaa vainota Dania ja tämän perhettä.




Elokuva oli todella mielenkiintoinen ja loppupuolella jopa huisin jännittävä. En yhtään ihmettele saamaansa klassikkomainetta. Pääkolmikko - Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer - pelaa hyvin yhteen. Close on suorastaan legendaarinen roolissaan.



Viimeisen silauksen elokuvalle antavat kuitenkin loistavat sivuosanäyttelijät, joiden kohdalla jokin - ohjaus tai vain yksinkertaisesti henkilökemiat - on osunut ihan nappiin. Gallagherin perheen tytärtä esittävä Ellen Hamilton Latzen on niin aidonoloinen, että piti ihan varmistaa hänen olevan castattu näyttelijä. Aloin elokuvan aikana jo epäillä hänen olevan Michael Douglasin oma tytär (en siis tiedä onko hänellä sellaista), koska niin aidosti he olivat yhdessä. Samoin Gallagherien ollessa kaveripariskuntansa kanssa tuntui siltä, että he olisivat oikeasti tunteneet toisensa vuosia.

Dramaattinen loppukohtaus oli toteutettu virkistävän realistisesti. Elokuva tosin loppui vähän yhtäkkiä, mutta se nyt on pientä.


*****
Vaarallinen suhde (Fatal Attraction, 1987)
Ohjaus: Adrian Lyne
Pääosissa: Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D