torstai 10. helmikuuta 2011

Possession (2009)


Jessillä (Sarah Michelle Gellar) on maailman iiihanin aviomies. Ryan (Michael Landes) muistaa hääpäivän ja kirjoittelee joka viikko vaimolleen rakkauskirjeitä. Ryanilla on hulttioveli Roman (Lee Pace), jolla on rikosrekisteri ja kaikki pahiksen eleet. Veljekset ovat kuin yö ja päivä. Jouduttuaan auto-onnettomuuteen molemmat veljet makaavat tajuttomina sairaalassa. Lopulta Ryan herää, mutta Romanin ruumiissa. Tai ota tästä nyt sitten selvää... Traileri kertoo kaiken oleellisen.

Elokuva alkaa todella typerästi. Täysin turhaa pelottavuutta on yritetty saada väkisin mukaan. Jess tulee illalla kotiin, taloon ei syty valot, takaovi on auki jne. Sitten kuitenkaan mitään oikeasti pelottavaa ei tapahdu. Auto-onnettomuuden jälkeen sellaiset temput jäävät onneksi pois, sillä ei tämä mikään kauhuleffa ole. Vaikka dvd:n kansikuva niin antaa ymmärtääkin. Onnettomuuden jälkeen elokuva muuttuu ihan vakavasti otettavaksi, mielenkiintoiseksi draamaksi. Gellar ja Pace pelaavat hyvin yhteen ja leffaa oli mukava katsoa. Loppuratkaisu oli sitten taas niin tyhmä ja oudosti toteutettu, että hommalta putosi pohja.

Gellar ei tosiaan ole merkki laatuleffasta, mutta Pace on hyvä näyttelijä ja myös oikein hottis. Hän siis pelasti paljon. Ihan jees katsottavaa pitkän työpäivän päätteeksi, mutta mistään ei jää paitsi jos jättää tämän väliin. Lee Pacen ystäville suosittelen.


***
Possession (2009)
Ohjaus: Joel Bergvall, Simon Sandquist
Pääosissa: Sarah Michelle Gellar, Lee Pace, Michael Landes, Tuva Novotny.

7 kommenttia:

  1. Totta. Olis Gellar suosiolla pysyny siinä missä on hyvä, eli Buffyna. Naisen roolit toistaa toisiaan ihan liikaa, ei tuu mitenkään mielikuvaa "monipuolisesta" näyttelijästä.

    VastaaPoista
  2. Hehhee, katsoin tän just viikonloppuna ja en tykännyt yhtään, juttu tulee joskus..Mutta Lee Pace oli yllättävän hottis pahiksena, ei ihan Pushing Daisies tämä mies enää..

    VastaaPoista
  3. Lee Pace on kyllä Pushing Daisiesissakin niin syötävän suloinen, miten siis pahiksen roolissa? Ehkäpä tämän voisi ihan uteliaisuudesta katsastaa.

    VastaaPoista
  4. Oliko levyllä mukana vaihtoehtoista loppua (löytyy mm. youtubesta)? Se tarjoaa täysin erilaisen lopun elokuvalle. TÄYSIN ERILAISEN!

    VastaaPoista
  5. Pia: Juuri näin.

    Mikaela: Jep, mä olinkin jo unohtanut miten hottis Lee Pace osaa olla. ;)

    Anzi: Juu eipä tämän katsomiselle oikein muita syitä ole! Tai siis mulla ainakaan... :D

    Marja: Itse asiassa en tiedä! En ehtinyt katsoa extroja ollenkaan. Mutta kiitos vinkistä! Täytyykin jossain vaiheessa katsastaa.

    VastaaPoista
  6. Multa tulee juttu leffasta viikonloppuna; mun dvd:ssä OLI vaihtoehtoinen loppu josta kirjoitinkin jutussa ja se todellakin muutti koko homman!

    VastaaPoista
  7. Joo, valitettavasti Gellar ei Buffyn jälkeen oo tehnyt mitään mullistavaa. Ennemminkin Lee Pacen takia tämän vois kyllä katsoa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D