keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Lasinpuhaltajan lapset (1998)

Eletään 1800-lukua. Albertilla ja Sofialla (Stellan Skarsgård ja Pernilla August) on kaksi lasta, Klas ja Klaara. Isä on ammatiltaan lasinpuhaltaja ja hänellä on toisinaan vaikeuksia saada töitään myydyksi, eikä perheellä ole paljoa rahaa. Linnassa asuu Valtiatar (Elin Klinga), joka toivoisi omia lapsia. Valtias (Thommy Berggren) haluaa tehdä puolisonsa onnelliseksi, joten hän päättää hankkia heille jostain kaksi lasta hinnalla millä hyvänsä. Lasinpuhaltajan lapset osoittautuvat juuri sopiviksi. Taustalla häärii noita Leutosää (Lena Granhagen) yksisilmäisen korppinsa kanssa, joilla molemmilla on ennustajan kykyjä. Noita aavistaa, että lapsille tapahtuu jotain pahaa ja yrittää varoittaa Albertia ja Sofiaa.



Lasinpuhaltajan lapset on todella hieno ruotsalainen seikkailuelokuva. Fantasiamaailmastaan huolimatta en suosittelisi sitä ihan pienille lapsille. (Ikärajakin taisi olla 11.) Elokuvassa käsiteltävät vanhemmuuteen liittyvät asiat ovat aika rankkoja. Tarina koskettaa ja mulla ainakin tuli tippa linssiin muutaman kerran. Stellan Skarsgård ja Pernilla August loistavat päärooleissaan. Näyttelijänsuorituksensa ovat riipaisevaa katsottavaa, meni ihan kylmät väreet selässä. Upean mielikuvituksellinen tarina perustuu Maria Gripen kirjaan. Elokuvan tempo on tosin vähän hidas makuuni ja lapsenvahti Nana oli ällöttävä hahmo. Mutta suosittelen lämpimästi!




****
Lasinpuhaltajan lapset (Glasblåsarns barn, 1998)
Ohjaus: Anders Grönros
Pääosissa: Stellan Skarsgård, Pernilla August, Elin Klinga, Lena Granhagen, Oliver P. Peldius, Jasmine Heikura, Thommy Berggren.

2 kommenttia:

Kiitos kun jätät kommentin! :D