lauantai 22. toukokuuta 2010

Sex and the City (2008)

Sinkkuelämää-leffa on taattua laatua tv-sarjan tyyliin. Se on erittäin viihdyttävä aikuisten satu upeista nelikymppisistä naisista, jotka ikääntyvät tyylillä ja viettävät aina vaan yhtä loisteliasta elämää. Ja ne vaatteet, ne vaatteet.




Tarina jatkuu siis neljä vuotta sarjan tapahtumien jälkeen. Se on otettu leffassa hienosti huomioon. Pieni Lily on kasvanut tomeraksi tytöksi, eivätkä päähahmotkaan ole aina ja ikuisesti kolmekymppisiä (niin kuin monissa huonoissa tv-sarjoissa tehdään).


Kaikki ovat tämän varmaan jo nähneet (ja mikäli eivät ole, niin viimeistään nyt kannattaa laittaa pitkän työpäivän jälkeen aivot pois päältä ja istua sohvalle Carrien, Charlotten, Samanthan ja Mirandan seuraan pariksi tunniksi) joten uskallan spoilata... Kohtaus, jossa Big ei tulekaan kirkkoon, on tehty niiiin hienosti. Se missä Carrie vain pudottaa kännykän ("Get me out of here!") ja Samantha ottaa lopulta ohjat käsiinsä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Big saa morsiuskimpusta, mulla tulee tippa linssiin. Se on jotain niin dramaattista. Myöskin Mirandan ja Steven siltakohtaus oli ihanan romanttinen. Rosen syntyminen. Lopun vihkiminen ja se, että tytöt ovatkin paikalla. Oih.

Uuden vuoden aatto oli ihan paras. Kun Carrie juoksee Mirandan luo ja taustalla soi aivan ihana Auld Lang Syne, jonka soidessa maailma tuntuu vähän paremmalta paikalta.



Kun näin tämän ensimmäisen kerran leffateatterissa, mua ärsytti leffan alkupuolella se miten ihana Mr. Bigin hahmosta oli tehty. Mies oli kuitenkin sarjan aikana Carrielle tosi paska. Samaten Carrien itsesäälissä rypeminen eron jälkeen alkoi pidemmän päälle ärsyttää. Ois tehny mieli läimäyttää naista poskelle.

Tykkäsin elokuvassa kuitenkin siitä, miten kaikista neljästä pariskunnasta oli selvästi tullut kuin yhtä suurta perhettä.


Jatko-osa tulee siis ensi-iltaan 2.6. Odotan sitä vähän skeptisesti, sillä pelkään että tekijöiltä alkaa olla paukut loppu. Traileri (alla) näyttää kuitenkin kivalta. Naiset ovat edelleen upeita, miehet myös, Samantha sinkkuna taas oma itsensä ja Stanford menee ilmeisesti naimisiin, jee! Mua vähän ärsyttää Aidanin tuominen taas kuvioihin. Onhan John Corbett komea, mutta miten monta kertaa tätä kolmiota voi vielä pyörittää!?


****
Sex and the City (2008)
Ohjaus: Michael Patrick King
Pääosissa: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, Jennifer Hudson, David Eigenberg, Evan Handler, Jason Lewis.

4 kommenttia:

  1. oon täysin samoilla linjoilla, ja tässä tuumin pitäskö leffa poimia hyllystä ja palauttaa mieliin ennen ku ryntää teatteriin kattoon kakkosta.
    itte tosin ootan taas kovasti, vaihtaisko "Käri" vihdoin VIIMEIN Bigin Aidaniin :p <3 tai huolisko se sitä enää...jännityksellä odotellaan :D

    VastaaPoista
  2. En tosiaan kuulu kohderyhmään ja sen huomasi: minusta tämä elokuva oli aivan kaamea! :D Minusta juuri tuo mainitsemasi hääkohtaus oli sentimentaalisuudessaan hyvinkin korni ja huvittava. Oli elokuvassa kuitenkin pari hyvää kohtausta + aivan liikaa hienon puvustuksen esittelyä itsetarkoituksellista.

    Kakkososaa en halua todellakaan nähdä. Mutta tosiaan en vastaa kohderyhmää.

    VastaaPoista
  3. Hehee, just näin makuasioita nää on! :D

    Ja hei hauskaa Harri että kommentoit. Kävinkin tsekkaamassa sitten blogisi ja vaikutti tosi kivalta. Lisäsin tuonne luettavien listaan. :)

    VastaaPoista
  4. Minä en oikein lämmennyt tuolle ekalle leffalle. Näin sen firman kesäjuhlissa aikanaan, silloinkaan tuskin olisin mennyt itse sitä katsomaan ;-) Kakkosenkin menen katsomaan vain jos sattuu kohdalle lehdistönäytöksessä.

    Vaikka varmasti kohderyhmää olisinkin, niin silti minusta tällaistenkin leffojen pitäisi sisältää vähän enemmän asiaa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D