tiistai 11. toukokuuta 2010

Jotain annettavaa (2003)

Tästä elokuvasta on noin sata kysymystä Master of Movies -lautapelissä. Joten nyt sitten vihdoin osaan vastata niihin!


Erica (Diane Keaton) on menestyvä näytelmäkirjailija, joka keskittyy kirjoittamiseen rantahuvilallaan. Aikuinen tyttärensä Marin (Amanda Peet) saapuu huvilalle viikonlopunviettoon huomattavasti itseään vanhemman miesystävänsä Harryn (Jack Nicholson) kanssa, koska luulee äidin olevan poissa. Erica on kuitenkin erittäin läsnä, seuranaan siskonsa Zoe (Frances McDormand). Muutaman kommelluksen jälkeen nämä neljä päättävät viettää viikonlopun yhdessä. Harry saa kuitenkin sydänkohtauksen, eikä voikaan viikonlopun jälkeen matkustaa pois, vaan jää Erican hoiviin. Ja senhän nyt arvaa kuinka siinä käy.




Annan elokuvalle täydet pisteet siitä, miten se onnistuu kuvaamaan yli viisikymppisen ihmisten rakkauselämää. Erican ja Harryn rakastuminen oli mukavaa katsottavaa. Jopa seksikohtaus ja kaikki siihen läheisyyteen liittyvä oli toteutettu ihan nappiin. Diane Keaton ja Jack Nicholson tekivät aivan mahtavat roolit. He vaikuttivat siltä, että heillä on aidosti hauskaa yhdessä. Keaton on erittäin kaunis nainen. Ja vaikka Nicholson onkin ehkä yksi parhaita näyttelijöitä ikinä, hän yllätti taas komediataidoillaan. Mitä ilmeitä! Varsinkin alkupuolella elokuva oli hillittömän hauska. (Esimerkiksi kohtaus, jossa Erica ja Zoe luulevat Harrya murtovarkaaksi, tai se kun Harrylta kysytään sairaalassa, onko hän käyttänyt Viagraa. XD )


Vanhempaa polvea peesanneet Amanda Peet ja Keanu Reeves jäivät täysin kokeneempien konkareiden varjoon. Peet oli aika mitäänsanomatonta tarinantäytettä. Reeves on muutenkin mielestäni surkea näyttelijä ja tässäkin elokuvassa vaivaannuttavaa katsottavaa.


Loppupuolella elokuva muuttui enemmän draamaksi. Loppuratkaisun tietysti arvasi, mutta siihen pääseminen kesti aika pitkään. Asiaa jahkailtiin ensin liikaa ja sitten siihen päädyttiin vähän yhtäkkiä. Pakollisen kolmannen osapuolen luopuminen leikistä on hoidettu yleensä joka leffassa huonosti, eikä siltä vältytty tässäkään. Olin kuitenkin iloisesti yllättynyt siitä, etteivät tarinan nuoret päätyneetkään odotetusti yhteen. Ja kaiken kaikkiaan leffa yllätti positiivisesti muutenkin. Tämän aion katsoa joskus toistekin.

****
Jotain annettavaa (Something's Gotta Give, 2003)
Ohjaus: Nancy Meyers
Pääosissa: Diane Keaton, Jack Nicholson, Amanda Peet, Keanu Reeves, Frances McDormand.

3 kommenttia:

  1. Leffa oli yllättävän hyvä, vaikka genre ei minuun iskekään. MOM-lautapeli on muuten äärettömän addiktoiva!!

    VastaaPoista
  2. takerrun tohon lautapeli-mainintaan: onkse hankkimisen arvonen? :D oon miettiny pitkän aikaa muttei vielä oo tullu hommattua. Pleikkarin Buzz leffavisa on kyllä innolla kohta läpipelattu 8D

    VastaaPoista
  3. Mun mielestä ihan huippupeli. Vähän Trivialin tyylinen. Kysytään leffoista ja sit jonkin verran myös näyttelijöistä töidensä ulkopuolella. Keskittyy siis jenkkilään. Ja lopussa pitää tunnistaa sitaatti.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D