sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Vielä vähän lisää Oscar-fiilistelyä

(Näistä mun otsikoista alkaa tulla sellanen "tiedän yhä jälleen kerran edelleen vieläkin mitä teit viime kesänä" -tyylinen erittäin huono jatkumo...)

Koko lista tämän vuoden Oscar-ehdokkaista löytyy esimerkiksi täältä. Nyt on aika tunnustaa omat toiveeni.

Parhaan elokuvan ehdokkaista oon nähnyt vain neljä (Avatar, Up - kohti korkeuksia, Hurt Locker ja Kunniattomat paskiaiset). Toivon kovasti Avatarin voittoa, mutta Up on hyvänä kakkosena.




Parhaan naispääosan palkinnon toivoisin menevän Sandra Bullockille. Ihan vaan siksi, että tykkään näyttelijästä kovasti, tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa ja leffan traileri vaikutti tosi mielenkiintoiselta. En siis ole leffaa nähnyt. Sitä vastoin olen nähnyt Julie & Julian, josta Meryl Streep on ehdokkaana. Hän oli leffassa ihan hyvä, mutta ei Oscarin arvoinen suoritus. Carey Mulligan ja Gabourey Sibide ovat sen verran nuoria, että jo pelkkä ehdokkuus nostaa heidän osakkeitaan. Viides ehdokas on Helen Mirren. Kaikki tämän sarjan kilpailijat ovat kyllä niin kovia, että kuka sitten voittaakaan, on varmasti palkintonsa ansainnut.


Olis pirun siistiä, jos Colin Firth nappaisi parhaan miespääosan pystin. Mutta sarja on kyllä kova. Eipä harmittaisi sekään, jos Morgan Freeman palkittaisiin. Firthille ehdokkuus on ensimmäinen.


Parhaan naissivuosan kohdalla mulla ei ole erityistä suosikkia. Maggie Gyllenhaalista tykkään, mutta tuokin leffa on näkemättä. Mo'Nique sai niskavillat pystyyn jo trailerissa, joten en ihmettelisi vaikka voittaisi.


Parhaasta miessivuosasta palkitaan tod.näk. Christoph Waltz. Silti pidän vähän salaisesti peukkuja Christopher Plummerille, koska hän on ihana. Tämä on kuulemma hänen ensimmäinen ehdokkuutensa, mikä on ihan sairasta, kun ottaa huomioon pitkän uransa. Ikääkin on sen verran, ettei ehdokkuuksia välttämättä kovin montaa enää tule, joten siksi peukut pystyyn!


Muita toiveita:
- Paras animaatio: Coraline / Up - kohti korkeuksia
- Paras puvustus: Nuori Victoria
- Paras musiikki: Sherlock Holmes!!
- Parhaat erikoistehosteet: Star Wars!! (vaikka palkinnon vie tietysti Avatar)

Nyt lähden hakemaan itselleni kunnon eväitä valvojaisia varten. :)

2 kommenttia:

  1. Itse en lähde veikkailemaan mitään, kun en tykkää tehdä veikkauksia, jos en ole kaikkia ehdolla olevia elokuvia nähnyt, mutta tietenkin toivon parasta mahdollista menestystä Meryl Streepille. :)

    Ja mun Oscar-eväät ovat yhtä appelsiinitäysmehu. Sillä valvottaneen koko yö. Nyt jo vähä väsyttää, kun ei tullut päikkäreitä nukuttua, mutta kyllä tää tästä. :D

    VastaaPoista
  2. Joo sama täällä, päikkärit jäi väliin. Pitää varmaan keittää kohta kahvia. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D