torstai 11. maaliskuuta 2010

16 Blocks (2006)

Tämä ostettiin dvd:nä omaksi joku aika sitten, vähän niin kuin vahingossa. En nimittäin tiennyt tällasesta leffasta etukäteen mitään. Itse asiassa sekoitin tän yhteen toiseen ja siinä vaiheessa kun laitettiin miehen kanssa leffa pyörimään totesin, että "ei tää ollutkaan se". Uskomatonta, että näitäkin sattuu...

Bruce Willis on Jack Mosley, erittäin alkoholisoitunut ja elämäänsä kyllästynyt poliisi. Hänen pitää viedä vanki Eddie Bunker (Mos Def) oikeuden eteen, mutta matkaan tulee mutkia kun Jackin kollegat (etunenässä David Morse) alkavat laittaa hanttiin.


16 Blocks on aika perinteinen toimintaleffa. Se ei sinänsä tarjonnut mitään uutta ja jännittävää, mutta ihan sujuvasti jaksoin katsoa loppuun asti. Bussiepisodi vähän hidasti tarinan vauhtia ja vangin leipomosuunnitelmilla yritettiin kovasti kalastella sympatiaa.

Yksi hienosti tehty kohtaus leffasta löytyy: kun pahikset yrittävät ensimmäisen kerran kidnapata Eddien, Mosleyn ollessa viinaostoksilla. Pahis ottaa aseen esiin, mutta rämähtääkin itse auton ikkunan läpi ja näytetään  Bruce Willisiä ase kädessä. Se oli yllättävää ja ilahdutti kovasti. Loppua kohden leffa sitten menikin tylsempään suuntaan.


Bruce Willis oli tosi hyvä roolissaan ja David Morse nyt nostaa minkä tahansa leffan pisteitä. Mos Def oli suurimman osan ajasta ärsyttävä. Leffa oli ihan mukavaa sunnuntaiviihdettä, mutta varsinaisesti mitään ei menetä jos jättää tämän väliin. Voisin suositella Bruce Willis -faneille.



***
16 Blocks (2006)
Ohjaus: Richard Donner
Pääosissa: Bruce Willis, Mos Def, David Morse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D