maanantai 21. maaliskuuta 2011

Frendit, 3. kausi (1996-1997)

Teksti sisältää juonipaljastuksia!




Jaksot:
1. The One with the Princess Leia Fantasy. Ross kertoo Rachelille prinsessa Leia -fantasiastaan. Chandler ja Janice seurustelevat, mutta Joey ei siedä Janicea. Monica on masentunut erottuaan Richardista.


2. The One Where No One's Ready. Kaverukset ovat lähdössä juhliin, jossa Ross pitää puheen. Kukaan ei ole vielä pukeutunut ja Ross yrittää hoputtaa porukkaa. Omituinen täytejakso, jossa ei tapahdu juuri mitään. Paitsi se, että Monica sotkee Richardin puhelinvastaajan.


3. The One with the Jam. Monica tekee hilloa ja harkitsee hankkivansa lapsen yksin. Phoebe tapailee miestä, joka seurasi Ursulaa. Vierailevana tähtenä David Arquette.

4. The One with the Metaphorical Tunnel. Chandlerin ja Janicen suhde on muuttumassa vakavaksi. Phoebe työskentelee Joeyn agenttina. Ross ei tykkää siitä, että Ben leikkii Barbie-nukella. Lopussa näytetään kotivideo Monican ja Rossin lapsuudesta.

5. The One with Frank Jr. Phoebe viettää viikonlopun veljensä Frankin kanssa. Joey tekee remonttihommia. Kaverukset laativat listoja viidestä julkkiksesta, joiden kanssa haluaisivat harrastaa seksiä.

6. The One with the Flashback. Hillittömän hauska jakso, jossa mennään kaverusten vaiheissa kolme vuotta taaksepäin. Näytetään mm. miten Joey tuli mukaan porukkaan. Oli sen verran hauska jakso, että katsoin tämän kaksi kertaa. Miten en ole nähnyt tätä aiemmin!?

7. The One with the Race Car Bed. Joey opettaa näyttelemistä saippuasarjassa. Ross ei tule toimeen Rachelin isän kanssa. Monica ostaa sängyn Janicen ex-miehen liikkeestä. Joey näkee Janicen suutelevan exäänsä.

8. The One with the Giant Poking Device. Monica ja Rachel ovat lapsenvahteina Benille ja Monica kolauttaa vahingossa Benin pään tolppaan. Phoebe ei uskalla mennä hammaslääkäriin. Joey kertoo näkemästään Chandlerille. Chandler ja Janice eroavat. Kaverukset pelkäävät naapurinsa kuolleen ja rakentavat jättimäisen "tökkimisvälineen". Jotain näin älytöntä voidaan keksiä vain televisiosarjoissa. :)

9. The One with the Football. Kiitospäivänä kaverukset pelaavat amerikkalaista jalkapalloa. Monican ja Rossin kilpailuhenkisyys tulee kovasti esille ja he ovatkin ehkä tv-historian hauskimmat kinastelevat sisarukset. Hillitön jakso, jota on varmasti ollut myös hauskaa tehdä. Mukana mahtavia biisivalintoja ja superhauskoja Chandler-hetkiä.

10. The One Where Rachel Quits. Rachel ottaa loparit kahvilasta ja saa töitä muodin parista. Ross murtaa vahingossa pikkutytön jalan ja alkaa myydä tämän puolesta keksejä. Jakson lopussa pojat järjestävät tytölle "avaruusleirin".

11. The One Where Chandler Can't Remember Which Sister. Rachel ei pidä uudesta työstään ja valittaessaan asiasta Monican työpaikalla hän tapaa Markin (Steven Eckholdt), joka on töissä Bloomingdalesilla. Mark tietää avoinna olevasta paikasta ja Rachel pääsee työhaastatteluun. Ross on mustasukkainen ja uskoo että Mark haluaa muutakin kuin olla ystävällinen. Joeyn synttäreillä Chandler juo liikaa ja päätyy kuhertelemaan Joeyn siskon kanssa. Seuraavana aamuna Chandler ei vain muista kuka seitsemästä siskosta oli kyseessä.

12. The One with All the Jealousy. Rachelin ensimmäinen päivä uudessa työssä ja Mark vie hänet lounaalle. Ross on todella mustasukkainen ja lähettelee Rachelin työpaikalle kasoittain kukkia ja lahjoja. Monica tapailee työkaveriaan Juliota, joka kirjoittaa runoja. Chandler järjestää serkkunsa polttareihin stripparin.

13. The One Where Monica and Richard Are Just Friends. Monica törmää Richardiin ja he menevät yhdessä syömään. He yrittävät olla vain kavereita, mutta päätyvät lopulta sänkyyn. Phoebe deittailee sporttista miestä, jolla on liian löysät shortsit. Joey ja Rachel lukevat toistensa lempikirjat. Joeyn on Hohto ja Rachelin Pikku naisia. Rachel tekee pitkää päivää töissä.

14. The One with Phoebe's Ex-Partner. Phoeben entinen soittokaveri Leslie esiintyy kahvilassa. Leslie haluaisi, että he alkaisivat taas esiintyä yhdessä. Ross ilahtuu kuullessaan Markin ottaneen loparit työstään. Chandler tapailee Gingeriä, jolla on tekojalka. Ginger lopulta jättää Chandlerin, koska tällä on kolme nänniä. Vierailevana tähtenä Sherilyn Fenn.

15. The One Where Ross and Rachel Take a Break. Phoebe tapailee diplomaattia, joka ei puhu sanaakaan englantia ja tarvitsee aina tulkin mukaansa. Mehevän riidan jälkeen Rachel ehdottaa Rossille, että he pitäisivät tauon suhteessaan. Ross poistuu paikalta ja Rachelia kaduttaa. Rossin soittaessa hänelle, Mark on kuitenkin paikalla ja Ross päätyy mustasukkaisuuksissaan sänkyyn toisen naisen kanssa.

16. The One with the Morning After. Aamulla Rachel on valmis tekemään töitä suhteensa eteen, mutta Ross herää toisen naisen kanssa. Chandler ja Joey kieltävät Rossia kertomasta Rachelille, mutta Rachel kuuleekin asiasta muualta. Ross ja Rachel riitelevät dramaattisesti. Muut kaverukset ovat Monican makuuhuoneessa, kuuntelemassa oven takana. Jakson päätteeksi Ross ja Rachel eroavat ja mulla tuli tippa linssiin.

17. The One Without the Ski Trip. Viikko eronsa jälkeen Ross ja Rachel eivät pysty olemaan edes samassa huoneessa yhtä aikaa. Kaverukset lähtevät laskettelureissulle ilman Rossia, mutta jäävät jumiin levähdysalueelle, josta Ross tulee heidät pelastamaan. Lopulta Ross ja Rachel lupaavat käyttäytyä nätisti, jotta he voivat kaikki taas viettää aikaa yhdessä.

18. The One with the Hypnosis Tape. Phoeben pikkuveli Frank (Giovanni Ribisi) on menossa naimisiin itseään kovasti vanhemman naisen kanssa, eikä Phoebe ole aluksi asiasta kovin innoissaan. Chandler alkaa kuunnella nukkuessaan hypnoosikasettia, jotta pääsisi eroon tupakasta. Monicaa pyytää treffeille Pete (Jon Favreau), joka on miljonääri.

19. The One with the Tiny T-Shirt. Monican mielestä Pete on kaikin puolin täydellinen, mutta ei pidä tätä puoleensavetävänä. Joey ihastuu vastanäyttelijäänsä Kateen, jota aluksi inhosi. Kate vaan sattuu seurustelemaan näytelmän ohjaajan kanssa. Rachel menee treffeille Markin kanssa, mutta toteaa lopulta ettei se ollut hyvä idea.

20. The One with the Dollhouse. Monica perii tätinsä nukkekodin, mutta leikkiminen Phoeben kanssa ei suju. Phoebe rakentaa oman nukkekodin. Chandler menee treffeille Rachelin pomon Joannan kanssa. Chandler ei pidä Joannasta, mutta hänellä on vaikeuksia jättää naista. Kate on ensimmäinen nainen, josta Joey on pitänyt mutta joka ei pidä Joeysta.

21. The One with the Chich and the Duck. Pete tarjoaa Monicalle töitä uudessa ravintolassaan ja he päätyvät suutelemaan. Joey ostaa Ankan ja Tipun. Rossin on tarkoitus esiintyä työnsä puolesta televisiossa, mutta Rachelin satutettua itsensä Ross jääkin auttamaan häntä.

22. The One with the Screamer. Kaverukset menevät yhdessä katsomaan Joeyn näytelmää. Ross on tulossa seuralaisen kanssa, joten Rachel hankkii avecikseen Tommyn (Ben Stiller). Ross huomaa Tommyn olevan hyvin agressiivinen, mutta toiset eivät aluksi usko häntä. Joey ja Kate viettävät koko yön jutellen.

23. The One with Ross's Thing. Ross löytää ihostaan oudon epämuodostelman, jolle ei löydy selitystä. Lopulta hän menee Phoeben suositteleman gurun vastaanotolle. Pete kertoo Monicalle, että hänellä on tärkeää asiaa. Monica luulee miehen aikovan kosia, mutta Pete kertookin uudesta harrastuksestaan. Phoebe tapailee kahta miestä yhtä aikaa.

24. The One with the Ultimate Fighting Champion. Ross alkaa tapailla Phoeben kaveria, joka - Rachelin harmiksi - osoittautuu viehättäväksi blondiksi. Monica yrittää saada Peten lopettamaan vaarallisen taistelulajinsa. Pari eroaa. Vierailevina tähtinä Robin Williams ja Billy Crystal.

25. The One at the Beach. Kaverukset matkustavat rannalle, jonne Phoebe haluaa tavatakseen äitinsä vanhan ystävän, jonka nimi on myös Phoebe. Nainen kertookin olevansa Phoeben ja tämän kaksoissiskon Ursulan biologinen äiti. Monica sanoo Chandlerille, ettei tämä ole poikaystäväainesta. Ross ja Rachel flirttailevat ja jakson lopulla he suutelevat. Kausi loppuu jännittäviin tunnelmiin.


Suurin osa tästä kaudesta oli ennestään näkemättä. En esimerkiksi muista ollenkaan aikaa, jolloin Chandler ja Janice ovat olleet onnellisesti yhdessä, mutta nyt sekin tuli nähtyä. Suosikkihahmokseni on koko ajan enemmän ja enemmän nousemassa Chandler, joka tällä kaudella pääsi todella vauhtiin. Kolmoskaudella sarjan miehet ovat ilokseni ehkä söpöimmillään ikinä. Lähes yhtä mielenkiintoista kuin pidemmät juonikuviot, on seurata Matthew Perryn painonvaihtelua. Kolmoskaudella hän on todella laihassa kunnossa.

Tällä kaudella nähdään ehkä dramaattisimmat vaiheet Rossin ja Rachelin suhteessa. Lähinnä tuo suhteen "tauko" - johon sarjassa viitataan myöhemmin useasti - sekä sitä seurannut ero.



****
Frendit, 3. kausi (Friends, 1996-1997)
Creators: David Crane, Marta Kauffman
Pääosissa: Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer.


---
Muita arvosteluja sarjasta:
Frendit, 1. kausi (1994-1995)
Frendit, 2. kausi (1995-1996)

3 kommenttia:

  1. Miten-kui-häh sä olet voinut missata Frendien jaksoja, kun niitä on myllytetty televisiosta uudestaan ja uudestaan. Tää kausi on mulla jäänyt kaikki vähimmälle katsomiselle, just tuon Ross&Rachel eron vuoksi. Jutut menivät turhan vakavaksi, mutta joukossa on niin monta hyvää jaksoa, että pitää varmaan katsoa kausi uudelleen.

    VastaaPoista
  2. Munkin lemppariksi sarjan etenemisen myötä nousi lopulta Chandler. Olin superiloinen, kun ne päätyi Monican kanssa yhteen ^___^ En oo nähny näitä jaksoja kyllä ikuisuuteen. Mulla oli jossain siinä puolivälin jälkeen sellanen tauko etten kauheesti kattonu, ku sarja meni vähän tylsäksi. Mutta sitte se taas parani jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Joo, tää sarja on kyllä parantanut kuin sika juoksuaan. Eli paranee vaan loppua kohden. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D