tiistai 14. joulukuuta 2010

Painajainen Elm Streetillä (1984)

Fred Krueger (Robert Englund) tulee nuorten uniin ja tappaa heidät. Nancyn (Heather Langenkamp) kavereita kuolee yksi toisensa jälkeen, joten tyttö päättää pysyä hereillä koko ajan. Lopulta hän keksii keinon, jolla Kruegerista pääsee eroon.


Nyt olen sitten tutustunut tähänkin leffapahikseen. Freddie Krueger onkin yksi leffahistorian kuuluisimmista murhaajista. Hän on samaan aikaan kammottavan näköinen ja silti vähän naurettava. Elokuva ei ollut erityisen pelottava, mutta siinä määrin ällöttävä, että K18-ikäraja on ihan paikallaan.

Tarina tuntui siltä, että Nancy vaan sekoaa päästään. Ei tehnyt erityisen suurta vaikutusta, että tuskin jaksan kahlata kaikkia jatko-osia läpi. Niitä kun on aika iso pino. Elokuvan loppuratkaisu oli mielestäni typerästi toteutettu, vaikka idea olikin ihan hyvä.

Nuoret näyttelijät olivat ihan jees. Nancyn äiti oli tosi ärsyttävä. Tämä oli muuten yksi Johnny Deppin ensimmäisiä leffarooleja - ellei peräti ihan ensimmäinen.


**
Painajainen Elm Streetillä (A Nightmare on Elm Street, 1984)
Ohjaus: Wes Craven
Pääosissa: Heather Langenkamp, Amanda Wyss, Jsu Garcia, Robert Englund, Johnny Depp.

1 kommentti:

  1. Voi, Krueger oli jotain niin kamalaa yläasteella, jolloin tää tuli katsottua ensi kertaa. Huiiii! En oo oikestaan moneen vuoteen suostunut katsomaan koko rainaa :D Vaikka tiiän, ettei se luultavasti enää pelota pätkän vertaa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D