lauantai 6. marraskuuta 2010

Nanny McPhee ja suuri pamaus (2010)

Ensimmäinen osa Nanny McPhee - satumainen lastenvahti, tehtiin 2005. Se on erinomainen koko perheen elokuva. Tykkäsin siitä kovasti, olen nähnyt sen kymmeniä kertoja ja dvd löytyy hyllystäni. Joten arvasihan sen, ettei jatko-osa voi yltää ensimmäisen tasolle. Mutta siltikin olin vähän pettynyt.




Britanniassa soditaan (muistaakseni elokuvasta ei käynyt ilmi mikä sota on meneillään). Greenin perheen isä (Ewan McGregor) on rintamalla ja äiti (Maggie Gyllenhaal) hoitaa yksinään maatilaa ja kolmea lasta. Heidän luokseen lähetetään vielä lisäksi serkut Lontoosta, pommituksia pakoon. Äidillä on siis kädet täynnä työtä ja apuun rientää taianomainen nanny McPhee (Emma Thompson).


Voi olla että elokuva vetoaa pienempiin katsojiin. Mielestäni tämä on selvemmin suunnattu lapsille kuin ykkösosa. Mutta aikuisen näkökulmasta leffassa on melkein kaikki pielessä. Tarina on kovin suoraviivainen, eri perheistä tulevat lapset ystävystyvät ja alkavat luottaa lapsenvahtiinsa ihan liian helposti. Eikä nanny ole enää läheskään niin mystinen. Ykkösessä myös lapsiroolien näyttelijät olivat parempia.

Maggie Gyllenhaalin esittämä äiti oli vähän omituinen hepsankeikka. Rhys Ifans teki ehkä koko porukan onnistuneimman suorituksen. Ewan McGregor ja Ralph Fiennes olivat todella pienissä rooleissa, joten eipä heistä sen enempää. Maggie Smith oli ihan sympaattinen sivuroolissaan - kuten aina. Hahmonsa tosin vaikutti tarinan kannalta turhalta ihan loppumetreille saakka, kunnes henkilöllisyytensä paljastui. Enpä spoilaa sitä tässä, mutta ilahduin siitä ratkaisusta kovasti.

Elokuva oli muutaman kerran aidosti hauska. Väliin oli kuitenkin tungettu paljon ylimääräistä hassuttelua, mikä on varmaankin näyttänyt hyvältä 3D:nä. Esimerkiksi ne lentävät porsaat. Juuri tällaiset kohtaukset vaikuttivat lapsiyleisön kalastelulta, jos ykkösosa olikin lapsille liian monisyinen mutta juuri siksi onnistuneempi paketti.


**
Nanny McPhee ja suuri pamaus (Nanny McPhee and the Big Bang, 2010)
Ohjaus: Susanna White
Pääosissa: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Asa Butterfield, Maggie Smith, Ewan McGregor, Ralph Fiennes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D