sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Arsenikkia ja vanhoja pitsejä (1944)

Oon nähnyt tämän näytelmänä joskus vuosia sitten ja muistin sen olleen todella hauska. Ja nyt löysin sattumalta tämän leffaversion. Hauskaa oli edelleen!

Tarinan päähenkilö Mortimer (Cary Grant) on juuri mennyt naimisiin. Hän on lähdössä morsiamensa Elainen (Priscilla Lane) kanssa häämatkalle ja käy sitä ennen hyvästelemässä kaksi vanhapiikatätiään (Josephine Hull ja Jean Adair). Tätien kanssa asuu myös Mortimerin veli Teddy, joka on sen verran sekaisin päästään, että luulee olevansa Theodore Roosevelt. Nuoren parin matkasuunnitelmiin tulee mutkia, kun Mortimerille selviää, että tädit ovat myrkyttäneet 12 miestä ja haudanneet ruumiit talonsa kellariin. Mortimer yrittää laittaa murhat Teddyn piikkiin ja toimittaa tämän hoitolaitokseen. Asioita vaikeuttaa entisestään kolmas veli Jonathan (Raymond  Massey), joka saapuu vuosien jälkeen takaisin taloon ystävänsä tohtori Einsteinin (Peter Lorre) kanssa. Eikä Jonathanillakaan ole ihan puhtaita jauhoja pussissaan. Ruumiita piilotellaan ikkunapenkkiin, taksi odottaa pihassa ja nurkissa pyörii tietysti koko ajan muutama poliisi.



Cary Grant meni pahasti ylinäyttelemisen puolelle ja oli roolissaan lähinnä ärsyttävä. Mutta elokuva uppoaa aivan varmasti mustan huumorin ystäviin. Jossain keskivaiheilla meno muuttui hieman pelottavaksi, lähinnä Raymond Masseyn roolisuorituksesta. Loppua kohden huumori taas lisääntyi poliisien epäillessä jo lähes kaikkien talon asukkaiden mielenterveyttä.




Mikäli video ei toimi, sen voi tsekata YouTubesta.


***
Arsenikkia ja vanhoja pitsejä / Arsenic and Old Lace (1944)
Ohjaus: Frank Capra
Pääosissa: Cary Grant, Priscilla Lane, Raymond Massey, Josephine Hull, Jean Adair, John Alexander, Peter Lorre.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D