keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Anna Karenina (2012)

Joe Wright on ohjannut oikein komean Anna Kareninan. Visuaalisesti leffa on mielenkiintoinen ja musiikki on hienoa. Jude Law on loistava, samoin Annan veljeä esittävä Matthew MacFadyen. Keira Knightley on vakuuttava Anna, mutta päähahmo alkaa loppua kohden olla superärsyttävä. Aaron Johnson on joskus Kick-Assin jälkeen kasvanut aikuiseksi ja alkanut käyttää nimeä Taylor-Johnson, mutta ei komeasta ulkokuorestaan huolimatta kanna romanttista miespääosaa. Puvustus-Oscar oli oikeutettu. Sivuosissa vilahtavat mm. Shirley Henderson, Emily Watson ja Michelle Dockery.

Knightley on miltei jokaisessa Joe Wrightin leffassa, kuin mikäkin luottopakki. Ylpeys ja ennakkoluulo -elokuvassa nähtiin myös Matthew MacFadyen.


****
Anna Karenina (2012)
Ohjaus: Joe Wright.
Pääosissa: Keira Knightley, Aaron Johnson, Jude Law, Matthew MacFadyen, Kelly Macdonald, Domhnall Gleeson, Olivia Williams, Shirley Henderson, Emily Watson, Michelle Dockery.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Neverwas (2005)

Aaron Eckhart menee töihin mielisairaalaan, jossa hän tapaa Ian McKellenin esittämän potilaan. Loppuaika mietitään onko potilas hullu vai lääkäri satuhahmo. Haahuilua eestaas ja epätyydyttävä loppuratkaisu. Ian McKellen on hyvä.


**
Neverwas (2005)
Ohjaus: Joshua Michael Stern.
Pääosissa: Aaron Eckhart, Ian McKellen, Brittany Murphy.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Posketonta bongausta (2011)

Elokuva joka ei rasita aivoja yhtään. Jonka voi katsoa silloin kun ei jaksa ajatella, tai on vaikka kipeänä. Muihin olosuhteisiin en suosittele. Ei tosin niin typerä leffa kuin mitä pääosakolmikolta olisi voinut odottaa. Pakko myöntää, että yllättävän fiksu elokuva saatu aikaan aiheesta joka ei kiinnosta pätkääkään. Rosamund Pike oli mukava yllätys. Pienessä sivuroolissa vilahtaa Jim Parsons.


**
Posketonta bongausta (The Big Year, 2011)
Ohjaus: David Frankel.
Pääosissa: Jack Black, Owen Wilson, Steve Martin, Rosamund Pike, Dianne Wiest.

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Movie Monday #83 - Disney-prinsessat

Movie Mondayn 83. haasteeseen mulla on ilmiselvä vastaus: Pocahontas. Ehdottomasti suosikkini Disneyn prinsessoista. Hän tosin ei ole prinsessa titteliltään, mutta kuitenkin heimonsa johtajan tytär, eli sama asia. Ei mikään herttainen hännystelijä, vaan fiksu ja todella rohkea nuori nainen. Kaiken lisäksi hän ei saanut onnellista Disney-lopetusta leffassaan.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Movie Monday #82 - Ärsyttävät alkutekstit

Movie Mondayn 82. haasteessa kysyin ärsyttäviä alkutekstejä.

Monien Bond-leffojen alkutunnarit ovat ihan liian pitkiä, paitsi jos tunnaribiisi sattuu olemaan erityisen hyvä (Skyfall) tai jos tarinaa oikeasti kuljetetaan eteenpäin tunnarinkin aikana (Kuolema saa odottaa).

Silti ärsyttävimmiksi ikinä valitsen elokuvan Lumottu lelukauppa alkutekstit. Animointi ja musiikki ovat ihania, mutta edes näin aikuiskatsojana en jaksa katsoa lopputtomiin kestäviä alkutekstejä, lapsista puhumattakaan. Leffa on katsottu meillä monta kertaa ja lähes poikkeuksetta olen siinä kohtaa saanut käskyn "kelaa!".