perjantai 29. heinäkuuta 2011

Catwoman (2004)

Kissanaisen oma elokuva floppasi ilmestyessään ja Halle Berry palkittiin Razzie-palkinnolla. Silti mun mielestä leffa on aivan mainio! Se on viihdyttävä, eikä sitä katsoessa tarvitse juuri ajatella. Elokuva on tullut katsottua ties miten monta kertaa ja ostin sen taannoin omaksikin. En kuitenkaan yhtään ihmettele Berryn saamaa palkintoa, vaikka hän sopiikin ulkoisesti rooliinsa.

Sharon Stone on ihana koppavana ämmänä. Alex Borstein tekee onnistuneen ja hauskan roolisuorituksen päähenkilön bestiksenä. Ja suuresti rakastamani Benjamin Bratt on hurmaava kuin mikä. Perfect! :) Sivuroolissa vilahtaa Criminal Mindsin 1. kaudella Jacobia esittänyt Michael Massee.





****
Catwoman (2004)
Ohjaus: Pitof
Pääosissa: Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone, Lambert Wilson, Frances Conroy, Alex Borstein.

maanantai 25. heinäkuuta 2011

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (1969)

George Lazenbyn ainoaksi jäänyt Bond-elokuva on kovin erilainen aiempiin verrattuna. Edeltäviin elokuviin viitataan useasti ja tämä on lisäksi se elokuva, jossa Bond menee naimisiin. Hän tapaa kauniin kreivittären, rakastuu ja menee tosiaan lopulta tämän kanssa naimisiin. Nainen kuolee heti hääpäivänä. Ilmeisesti elokuva ei ollut suuri menestys ilmestyessään, sillä Lazenbyn pesti jäi lyhyeksi. Tarina ei rakkaustarinaa lukuunottamatta olekaan kovin kiinnostava. Välillä etsitään SPECTRE-pahis Blofeldia maailmalla ja sitten palataan taas kreivittären syliin.

Yhden repliikin pikkuroolissa vilahtaa brittinäyttelijä Joanna Lumley (alemmassa kuvassa etualalla).



**
Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (On Her Majesty's Secret Service, 1969)
Ohjaus: Peter R. Hunt
Pääosissa: George Lazenby, Diana Rigg, Telly Savalas, Lois Maxwell, Ilse Steppat, Bernard Lee, Desmond Llewelyn.

perjantai 22. heinäkuuta 2011

torstai 21. heinäkuuta 2011

Laulavat sadepisarat (1952)

Siitä huolimatta että pidän musikaaleista, näin Laulavat sadepisarat vasta nyt ensimmäisen kerran. Ja elokuva oli hurmaava! Pääosissa nähtävät Gene Kelly ja Donald O'Connor ovat aivan mahtavia ja Debbie Reynolds söpö kuin mikä.

Olin jo melkein antamassa elokuvalle viisi tähteä. Loppupuolella nähtävä ylipitkä musiikkinumero tuntui vaan niin puuduttavalta, että jo näin ensikatsomalla kelasin. Siitä pisteet hieman ropisi. Mutta suosittelen vanhojen Hollywood-leffojen ja musikaalien ystäville.


****
Laulavat sadepisarat (Singin' in the Rain, 1952)
Ohjaus: Stanley Donen, Gene Kelly
Pääosissa: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Tulossa: John Carter

John Carter -elokuvasta on julkaistu ensimmäinen traileri. Scifiseikkailu kulki aiemmin nimellä John Carter of Mars. Trailerin perusteella leffa vaikuttaa oudolta ja suoraan sanottuna epäkiinnostavalta. X-Men Origins: Wolverinessakin nähdyt Taylor Kitsch ja Lynn Collins eivät todellakaan lisää kiinnostusta. Mutta koska tämä on mulle ennen kaikkea Mark Strong -elokuva, odotan leffaa mielenkiinnolla. USA:n ensi-ilta on maaliskuussa.

tiistai 19. heinäkuuta 2011

You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)

Woody Allen osaa tehdä mukavia ja hyväntuulisia komedioita. Mikään maailmaa mullistava elokuva tämä ei ole, mutta jotenkin siitä tuli hyvälle tuulelle. Rooleissa nähdään toinen toistaan upeampia näyttelijöitä. Gemma Jones ja Anthony Hopkins esittävät hienosti vuosia naimisissa ollutta pariskuntaa. Tosin Jones varastaa show'n omiin nimiinsä. Naomi Watts nähdään heidän tyttärenään ja Josh Brolin tämän kyynisenä aviomiehenä. Lucy Punch on elementissään kammottavana akkana. Ainoastaan Freida Pinto naapurintyttönä jätti kylmäksi ja mielessä käväisi ajatus roolin saamisesta pelkästään kauniin ulkomuotonsa vuoksi.



***
You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)
Ohjaus: Woody Allen
Pääosissa: Gemma Jones, Anthony Hopkins, Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas, Freida Pinto, Lucy Punch.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Movie Monday #7 - Gone but not forgotten

Viimeisin Movie Mondayn aihe on "Gone but not forgotten", eli näyttelijä joka on poistunut keskuudestamme, mutta koskettaa edelleen. Heitän vastaukseksi hänet, joka tuli ensimmäiseksi mieleen.

Tapio Rautavaara
1915-1979

Vanhan myllyn taru, elokuvasta Me tulemme taas (1953), yhdessä Tuija Halosen kanssa. Tällaisena minä tulen hänet aina muistamaan:

Puhallus (1973)

Johnny Hooker (Robert Redford) on pikkurikollinen, joka lähtee kostoretkellä kohteenaan rikollispomo Doyle Lonnegan (Robert Shaw). Avukseen hän saa pitkän linjan huijarin Henry Condorf (Paul Newman).

Robert Redford, Paul Newman ja ohjaaja George Roy Hill ovat siis jälleen yhdessä, neljä vuotta aiemmin tehdyn Butch ja Kid -elokuvan jälkeen. Pidin tästä gangsterileffastakin, vaikken innostunutkaan siitä ihan niin paljon kuin tuosta aiemmasta. Leffa oli ihan hauska ja lopussa oleva pieni twist nosti pisteitä.

Paha sanoa mihin genreen tämä pitäisi niputtaa. Mutta koska en aio laittaa tunnisteeksi "gangsterileffa", niin olkoon sitten komedia, kuten dvd-kannessa lukee. Robert Redford on tässä elokuvassa suorastaan häiritsevästi Brad Pittin näköinen. Puhallus voitti aikoinaan liudan palkintoja, mm. 7 Oscaria. Enkä ihmettele.



****
Puhallus (The Sting, 1973)
Ohjaus: George Roy Hill
Pääosissa: Robert Redford, Paul Newman, Robert Shaw, Charles Durning, Ray Walston, Eileen Brennan, Harold Gould, Dana Elcar.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Tulossa: Sherlock Holmes - Varjojen leikki

Ihanaa että ohjaaja Guy Ritchie tekee Sherlock Holmesille jatko-osan. Ensi-ilta on 23. joulukuuta. Traileri vaikuttaa lupaavalta, vaikka en tiedä tuleeko elokuvassa olemaan ykkösosan tenhoa ilman Mark Strongia. ;)

The Tourist: bloopers

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Anu Rohima Mylläri: Adoptoitu

Kirjoittaja Anu Rohima Mylläri on adoptoitu 2-vuotiaana Bangladeshista Suomeen. Kirjassaan hän kertoo elämästään, siitä millaista on ollut kasvaa ja elää Suomessa erivärisenä kuin valtaväestö. Anun tarina on mielenkiintoista luettavaa alusta loppuun. Jotkut lapsuusmuistelot alussa oli vähän puuduttavia. Sujuvaa tekstiä ja mielenkiintoinen aihe. Hieno kansi myös.

torstai 14. heinäkuuta 2011

The Tourist (2010)

Elokuva on saanut huonot arvostelut, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Siten se olikin yllättävän hyvä. Välillä tunsin lievää myötähäpeää - päähenkilöt esimerkiksi rakastuivat aivan yhtäkkiä - mutta yllättävä loppuratkaisu pelasti paljon. Niin, olin ehkä vähän uuno, mutta mulle se tuli yllätyksenä.

Luksuselämää Venetsiassa oli tietysti mukava katsella, sekä kuvankaunista Angelina Jolieta. Sivurooleista löytyi vaikka mitä kivoja nimiä; Paul Bettany, Rufus Sewell, Timothy Dalton. Mutta miksi Johnny Deppin naama näytti niin muoviselta? Näyttääkö hän nykyään oikeasti siltä, vai oliko pöhöttänyt itsensä tätä roolia varten, vai oliko hänet maskeerattu tarkoituksella loppuratkaisua ajatellen?


***
The Tourist (2010)
Ohjaus: Florian Henckerl von Donnersmarck
Pääosissa: Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Rufus Sewell, Timothy Dalton, Steven Berkoff.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Just Go With It: bloopers

Just Go With It (2011)

Kaikenlaista hömppää sitä tuleekin katsottua. Elokuva on todennäköisesti suunnattu teineille, joita (saattaa) naurattaa pieleen menneet kauneusleikkaukset ja lampaan elvyttäminen. Elokuvaan on heitetty sekaisin muka-hauskaa tilannekomiikkaa, rakkaustarina ja omituisen pikkuvanhat lapset. Nicole Kidmanin näkeminen sivuroolissa oli yllätys ja lopulta se juonikuvio oli mielenkiintoisinta koko elokuvassa.

Tarinasta olisi ehkä saanut vähän onnistuneemman tekeleen aikaiseksi, jos leffasta olisi tehty suosiolla romanttinen komedia ja jätetty ylimääräiset älyttömyydet pois. Kuten ulkomaalaista esittävät sketsihahmot. Ja ne lampaat.



**
Just Go With It (2011)
Ohjaus: Dennis Dugan
Pääosissa: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Nick Swardson, Nicole Kidman.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

M:i:III (2006)

Sarjan kolmas elokuva on mielestäni tähänastisista viihdyttävin. Tylsiä hetkiä ei juuri ole. Tosin loppupuolella meno vähän hidastuu, mutta ei pahasti. Cruisen Tomppaa tukeva sivuosaroolitus on harvinaisen onnistunut. Keri Russell tekee pienen mutta mieleenjäävän esityksen agenttikollegana. Samoin Simon Pegg uhkaa varastaa show'n nimiinsä, vaikka roolinsa onkin pieni. Michelle Monaghan esittää mukavasti Ethan Huntin morsianta - niin, panokset senkun kovenevat, sillä tällä hetkellä on tulevan vaimonkin henki pelissä. Philip Seymour Hoffman ja Laurence Fishburne tekevät takuuvarmaa työtä ja Jonathan Rhys Meyers lämmittää sydäntä missä tahansa roolissa. Pidin kovasti myös ohjaaja J.J. Abramsin tämän jälkeen tekemästä Star Trekistä.

49-vuotias Tom Cruise on hypännyt Ethan Huntin saappaisiin jo neljännen kerran. Tulevan elokuvan ohjaa Brad Bird.




****
M:i:III (Mission: Impossible III, 2006)
Ohjaus: J.J. Abrams
Pääosissa: Tom Cruise, Michelle Monaghan, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Billy Crudup, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers, Maggie Q, Laurence Fishburne, Simon Pegg.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Vaarallinen tehtävä (1996)
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

maanantai 11. heinäkuuta 2011

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat (1969)


Rakastuin tähän elokuvaan täysin. Vuonna 1969 Paul Newman ja Robert Redford ovat olleet komeita poikia. Butch Cassidy ja Sundance Kid muodostavat elokuvassa mahtavan parivaljakon ja näyttelijät hoitavat roolinsa hienosti. Kidin naisystävää esittävä Katharine Ross täydentää porukan mukavasti.

Tämä on ehdottomasti paras koskaan näkemäni lännenelokuva. Huumori upposi meikäläiseen täysin ja leffassa oli sopiva ripaus romantiikka. Erittäin viihdyttävä paketti, jota täydentää Burt Bacharachin musiikki. En olisi ikinä odottanut Raindrops Keep Falling On My Head -kappaleen löytyvän tästä elokuvasta. Musiikki oli yhdistetty tarinaan todella onnistuneesti ja South American Getawaysta tuli suosikkini. Leffan soundtrack löytyy muuten Spotifysta, jos kiinnostaa kuunnella.

Mielenkiintoinen fakta: Elokuva oli aikoinaan näyttelijä Sam Elliottin valkokangasdebyytti. En olisi ikinä miestä tunnistanut, on sen verran vuosien varrella muuttunut.

Mielenkiintoinen fakta 2: Sam Elliott ja pääosanaista esittävä Katharine Ross menivät sittemmin naimisiin, mutta eivät tavanneet vielä tämän elokuvan kuvauksissa.





*****
Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)
Ohjaus: George Roy Hill
Pääosissa: Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross, Sam Elliott.

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Perrier's Bounty (2009)


Michael (Cillian Murphy) on velkaa gangsteri Darren Perrierille (Brendan Gleeson) ja rahat pitäisi saada kasaan pian. Asioita mutkistaa entisestään naapurissa asuva Brenda (Jodie Whittaker) joka kärsii sydänsuruista, sekä Michaelin isä (Jim Broadbent) joka ilmoittaa tekevänsä kuolemaa.

Britit ovat tehneet erittäin onnistuneita mustan huumorin (gangsteri)leffoja. Tähänkin mahtui muutama yllättävä ja hauska käänne, sekä miellyttäviä näyttelijöitä. Perrier's Bounty oli kuitenkin aika vaisu tekele. Välillä kuultava kertojaääni oli typerä ratkaisu. Lopussa sille saatiin selitys, joka sekin ontui.



**
Perrier's Bounty (2009)
Ohjaus: Ian Fitzgibbon
Pääosissa: Cillian Murphy, Jim Broadbent, Jodie Whittaker, Brendan Gleeson, Liam Gunningham.

perjantai 8. heinäkuuta 2011

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Ethan Hunt (Tom Cruise) yrittää lomailla vakoojanhommista ja häntä näytetään kiipeilemässä vuoristossa kuin mikäkin yli-ihminen. Hunt komennetaan töihin kesken loman. Hän ihastuu Thandie Newtonin esittämään ammattivarkaaseen ja kohta naista jo kiidätetään keskelle hengenvaarallisia rikollisia. Pitää siis pelastaa tyttöystävä ja samalla koko maailma kuolettavalta virukselta. No eipä ole juoni tässä elokuvassa varsinaisesti se pääasia.

Vaarallinen tehtävä 2:lla on hyvin vähän tekemistä ykkösosan kanssa. Tom Cruise esittää Ethan Huntia, Ving Rhames nähdään sivuroolissa, tekniset kapistukset ja tuttu tunnusmusiikki löytyy. Suunnilleen siihen yhtäläisyydet loppuvat. Kakkososa on hyvin suoraviivainen toimintaelokuva, täynnä hienosti tehtyjä stuntteja. Toimintakohtaukset olivat ihan viihdyttäviä, vaikka erilaisten hienojen potkujen esittely hidastettuna alkoi puuduttaa.

Pakko myöntää, että Tom Cruise sopii tällaisiin rooleihin, vaikka ei mielestäni juuri muihin. Kukaan näyttelijöistä ei erityisesti kiinnittänyt huomiota - ei hyvässä eikä pahassa. Elokuvalle kertyneen 11 vuoden iän huomasi lähinnä Dougray Scottin muuttuneissa kasvoissa, mikä sai miettimään miten paljon Cruisen naamaa on mahdettu myöhemmin kiristellä. Yllätyin kovasti nähdessäni Anthony Hopkinsin pienessä sivuroolissa.

Jatko-osa on siis ehkä hitusen viihdyttävämpi ykkösosaan verrattuna, mutta ei mikään ihmeellinen tämäkään.



***
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (Mission: Impossible II, 2000)
Ohjaus: John Woo
Pääosissa: Tom Cruise, Thandie Newton, Dougray Scott, Ving Rhames, Richard Roxburgh, Brendan Gleeson, Anthony Hopkins.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Vaarallinen tehtävä (1996)

torstai 7. heinäkuuta 2011

Fanvideos #4

Ei, nämä eivät ole minun tekemiäni.



Sitten on vielä tämä Hani Salaam -video.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Suurin pudottaja

Maikkari on juuri saanut päätökseen Suurimman pudottajan (The Biggest Loser) 6. kauden. Voi damn, kun se meni multa ohi. Mutta lisää on tulossa, nimittäin 7. kausi alkoi eilen ja sitä näytetään joka arkipäivä klo 18. Tällä kaudella tullaan näkemään jo aiemmin linkittämäni Bob's Freakout - tositeeveennälkäinen minäni malttaa tuskin odottaa! ;)

Ensimmäinen jakso on siis vasta takana. Kilpailijat on juuri ja juuri esitelty, joukkueet muodostettu, eikä ketään ole vielä pudotettu. Mukaan ehtii siis vielä hyvin. Tosin jo ensimmäisessä jaksossa nähtiin dramaattisia hetkiä - tietysti - kun yksi kilpailijoista meni tajuttomaksi ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Mukana on sarjan kaikkien aikojen iäkkäimmät kilpailijat (pariskunta, molemmilla ikää 63 vuotta), sekä painavin nainen ja mies. Jälkimmäinen painoi alkupunnituksessa muistaakseni yli 200 kg. Jätkä on 19-vuotias. Yhdessä parinsa kanssa he ovat kaikkien aikojen painavin pari, mitä kilpailussa on nähty. Yhteispaino oli lähes 400 kg.

Valmentajat kertoivat heti alkuun, että amerikkalaiset ovat maailman lihavin kansa. Sen uskon, mutta on silti hurjaa, jos väittämänsä pitää paikkaansa; että joka vuosi 300 000 ihmistä kuolee liikalihavuuden aiheuttamiin sairauksiin.

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003)

Trilogian kolmas elokuva on selvästi parempi kuin kakkonen, mutta todella pitkä tämäkin. Taistelukohtaukset ovat edelleen upeita ja leffa on varsinkin loppupuolella todella jännittävä. Andy Serkis on hyvä Klonkku, joka on niin ällöttävä kuin vain olla voi. Ja kuten Sivustakatsojalla, mullakin tuli tippa linssiin kohtauksessa, jossa hobiteille tehtiin kunniaa.

Perun muuten puheeni Cate Blanchettin ja Liv Tylerin äänten samankaltaisuudesta. Ainakin tässä kolmannessa leffassa Blanchett puhui syvältä kurkusta kun taas Tyler lähinnä kuiskaili.






****
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003)
Ohjaus: Peter Jackson
Pääosissa: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Bernard Hill, Liv Tyler, Hugo Weaving, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Andy Serkis, David Wenham, Karl Urban, Miranda Otto, Cate Blanchett.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (2001)
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (2002)

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (2002)

Fantasiatrilogian toinen osa on ensimmäiseen verrattuna selvästi heikompi. Ihan mukavaa katsottavaa sinänsä, koska tykkään genrestä ja taistelukohtaukset olivat hienoja. Sormuksen ritareissa esitelty porukka haahuilee erillään ja osan hahmoista ehtii välillä jo unohtaa. "Jonkun luullaan kuolevan" -kikka käytetään jo toistamiseen. Tietokoneanimointi näytti feikimmältä ja repliikit runollisemmilta. Tai sitten vain kiinnitin niihin enemmän huomiota. Elokuva tuntui pitkältä kuin nälkävuosi.

Ykkösosasta siis tykkäsin kovasti, mutta tästä en jaksanut niin innostua. Oli mukavaa nähdä David Wenham ja Karl Urban pienissä sivurooleissaan. Gimli (John Rhys-Davies) jaksaa myös piristää. Ja onhan ihmisen ja haltian välinen rakkaustarinakin ihan söpöä seurattavaa. Pisteet tekijöille myös siitä kunnianhimoisesta yksityiskohdasta, että välillä puhutaan "haltiakieltä".


**
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002)
Ohjaus: Peter Jackson
Pääosissa: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Ian McKellen, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Christopher Lee, Miranda Otto, Bernard Hill, Andy Serkis, David Wenham, Liv Tyler, Karl Urban, Hugo Weaving.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (2001)

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Movie Monday #6 - Tylsä klassikko

Heitin Movie Mondayn aiheeksi tällä viikolla tylsän klassikkoelokuvan, koska olen kiinnostunut tietämään löytyykö muiltakin näitä. Siis klassikkoasemassa olevia arvostetuja elokuvia, joista ei itse ole erityisemmin pitänyt.

Itselleni nimittäin ensimmäinen Kummisetä-elokuva vuodelta 1972 oli pakkopullaa. Katsoin sen aikoinaan, ettei olisi sitä aukkoa sivistyksessä. Leffahan on pitkä, muistaakseni kolmetuntinen. Ja mielestäni tylsä kuin mikä. Tästä syystä en ole edelleenkään katsonut kahta jatko-osaa, vaikka ovat saaneet kehuja nekin.

Hauskaa maanantaita!

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Tulossa: The Guard & Tinker, Tailor, Solder, Spy

Marja ihanasti muistutti, että Tinker, Tailor, Solder, Spyn traileri on jo julkaistu. Hieno näyttelijäkaarti ainakin on mukana. Mark Strongin lisäksi Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Ciaran Hinds... Ensi-ilta  on USA:ssa marraskuussa. Eli leffaa saadaan odottaa Suomeen asti vielä pitkään.


The Guard vaikuttaa hauskalta. Mark Strong jälleen sivuroolissa. Pääosissa mm. Brendan Gleeson ja Don Cheadle. Ensi-ilta on heinäkuussa, mutta veikkaan että tämä tuskin tulee Suomessa teattereihin, korkeintaan dvd-julkaisuun.

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Laululintu (1998)

Nuori nainen (Jane Horrocks), jota kaikki kutsuvat lempinimellä LV, asuu kammottavan äitinsä (Brenda Blethyn) kanssa. LV kaipaa edesmennyttä isäänsä ja äidin kanssa he ovat tyystin eri maailmoista. Äiti kiertää baareissa ja on epätoivoisen kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta. LV reagoi tilanteeseen puhumattomuudella ja kuuntelemalla vanhoja äänilevyjä. Sattumoisin LV osaa laulaa ja jäljitellä entisaikojen tähtien lauluääniä. Hänen lauluaan kuulee sattumalta esiintymisiä järjestävä Ray (Michael Caine) ja niin ujosta tytöstä aletaan tehdä tähteä. Mutta kaikki ei tietenkään mene ihan putkeen.

Tarina on mielenkiintoinen ja pääosanaiset aivan mahtavia. Lahjakas Jane Horrocks tosiaan esittää kaikki laulunsa elokuvassa itse. Brenda Blethyn on ihanan kamala äiti. Mukana menossa nähdään myös Ewan McGregor ja Jim Broadbent (takatukassa!). Tämän katson toistekin.



****
Laululintu (Little Voice, 1998)
Ohjaus: Mark Herman
Pääosissa: Jane Horrocks, Brenda Blethyn, Ewan McGregor, Michael Caine, Jim Broadbent, Philip Jackson.

perjantai 1. heinäkuuta 2011